BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Patronlarınızın kızı varsa yaşadınız!

Yapılan bir araştırmada erkek yöneticinin kızı varsa, çalışanlarına daha fazla maaş ödediği, oğlu varsa tersi yaşandığı belirtildi.

Abone ol

Kız babalarının işyerinde daha cömert olduğu ve daha yüksek maaş verdiği ileri sürüldü. Yapılan araştırmada bir kızının olması -yaşı ne olursa olsun- erkeğin koruma yönünü ortaya çıkardığı tespit edildi.

Çalışmada amaç neden bazı zengin insanların diğerlerine göre daha cömert olduğunu anlamaktı. Bill Gates gibi bazı milyarderler yardım kuruluşlarına para saçarken diğerleri neden bağış yapmaz?

Danimarka'daki Aalborg Üniversitesi ve ABD'deki Maryland Üniversitesi ile Columbia İşletme Okulu'ndan uzmanların yaptığı araştırmada cömertlik ve zengin insanları ona iten güdü incelendi. Uzmanlar patronların hayırseverlik için büyük çaplı bağışlarından çok çalışanlarına ne kadar ödediğini analiz etti. 10 binden fazla Danimarka şirketinin on yılı aşkın bir sürede erkek patronların ne kadar maaş ödediği takip edildi.

Araştırma sonunda patronların maaş ödenirken çocuğunun olup olmadığı, çocuğun kız veya erkek olup olmadığının ödediği maaş miktarını etkilediği kaydedildi. Prof. Michael Dahl eğer bir erkek patronun erkek çocuğu varsa ödediği maaşın düştüğünü ama kızı varsa bunun tersinin yaşandığını söyledi.

Uzmanların bu sonuçta çıkardığı varsayım ise "kız çocuğu olan babaların koruıma eğilimlerinin daha fazla olduğu" yönünde. Uzmanlara göre baba kızının saçını tararken veya onunla oynarken çocuk oluyor.

Daha önce yapılan araştırmada ise kızı olan Amerikan milletvekillerinin oy verirken daha liberal davrandığı çıkmıştı.