BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  DÜNYA

Felaketin yaraları sarılıyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 5 kişinin hayatını kaybettiği 12 kişinin de yaralandığı sel ve heyelan felaketinin ardından ilk etapta ev ve eşya...

Abone ol

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 5 kişinin hayatını kaybettiği 12 kişinin de yaralandığı sel ve heyelan felaketinin ardından ilk etapta ev ve eşyaları zarar gören vatandaşlara para yardımı yapılıyor.
Oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu’nun ilk tespitlerinin ardından, Başbakanlık Acil Afet Fonu’ndan gönderilen 1 milyon 959 bin 445 TL’nin hasar tespiti yapılanlara dağıtımına başlandı.
Kaymakamlıkta oluşturulan kriz merkezinde evraklarını teslim eden vatandaşlar Ziraat Bankası’na yönlendirilerek, hak edişlerini almaları sağlanıyor. İlk tespiti yapılan 95 kişiden ilk gün 60 kişinin kayıplarını telafi etmek için belirlenen ücretlerini aldığı belirtildi.
Kaymakam H. Hasan Özyiğit, "Yapılan ön incelemede vatandaşlarımızın zararları karşılanıyor. Dilekçeleri almaya devam ediyoruz. Evi ve eşyası zarara uğrayanlara ödeme yapıyoruz. Selde hayatını kaybedenlerin ailelerine 5 bin TL yaralılara da 2 bin TL ödeme yapıyoruz. Diğer zarar görenlere ise hasarlarına göre ödeme yapılacak" dedi.
Kaymakam Özyiğit, felakette zarar gören vatandaşların durumunu beyan eden bir dilekçe ile kaymakamlığa başvurmaları gerektiğini kaydetti.
(İHA)