BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.430,61
HABER /  DÜNYA

Savcılıktan Gezi Raporu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, Gezi Parkı olaylarında toplam 715 kişinin gözaltına alındığını, 179 kişinin tutu...

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, Gezi Parkı olaylarında toplam 715 kişinin gözaltına alındığını, 179 kişinin tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğini ve 41 kişinin ise tutuklandığını açıkladı.Açıklamada, 110 soruşturma başlatıldığı ve bu soruşturmaların büyük çoğunluğunun üst düzey devlet görevlilerine hakaret suçundan dolayı yapıldığı ifade edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı medyada yer alan Gezi Parkı haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için istatistiki bilgilerin verilmesine ihtiyaç görüldüğünü belirten Savcılık, 7 maddelik bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Gezi Parkı olayları sebebiyle medyada, yargı organlarını yıpratıcı, adil yargılanmayı etkileyici mahiyette haber ve yorumlara yer verildiği görülmektedir. Bazı medya organlarında olayların abartıldığını, gözaltıların ve tutuklamaların hukuka aykırı olduğu, bayrak satan insanların bile 20 yıl hapisle yargılanacağının yer aldığı belirtilerek ’Başsavcılık hala görevini yapmıyor’, ‘Başbakana hakarete savcılar hala sessiz’ başlıkları ile kolluğun ve yargı organlarının suçları takip edemediği ve göz yumduğu intibasını doğurabilecek yayınlara da yer verildiği görülmektedir.” denildi.
Açıklamada Basın veya Sosyal Medyada hakaret ve benzeri nitelikte suç oluşturabilecek yayınlar sebebiyle 110 soruşturma başlatıldığı ve bu soruşturmaların büyük çoğunluğunun üst düzey devlet görevlilerine hakaret suçundan dolayı yapıldığı ifade edildi.
Cumhuriyet Başsavclığı’nın açıklamasında, "Gezi Parkı olayları sırasında 715 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 179’unun tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği, bunlardan 41 inin tutuklandığı itiraz üzerine ise 10 kişinin serbest bırakıldığı’’ ifadelerine yer verildi.
Gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 57’si hakkında ise denetimli serbestlik kararının verildiği de belirtildi.
(İHA)