BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.395,82
HABER /  GÜNCEL

Patronların iki isteği var

Herkes seçim diyor. Patronlar da iktidardan "erken seçim" istedi. Başbakan ile görüşmede iki istek iletildi.

Abone ol

Sivil Toplum örgütleri de erken seçim için Ankara'nın yoğun siyasi trafiği içinde çaba harcıyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Şemsi Bayraktar Başbakan Erdoğan ile görüştü.

Çıkışta iş dünyası iki isteğini dile getirdi.
1-Cumhurbaşkanını halk seçsin
2-Erken seçime gidilsin.

İş dünyası bu konuda siyasilerin üzerlerine düşeni yapmalarını istediler. Bu istekler iktidarın ardından muhalefete bu isteklerini götürüyorlar. DYP ile görüşen Karma İstişare Komitesi, son olarak Anavatan lideri Mumcu ile görüştü.

Bu görüşme sonrası açıklama yapan Bayraktar, 2 temel isteği tekrarladı. "Bu krizi demokrasi ile aşmalıyız" diyen Bayraktar, cumhurbaşkanı halk seçmeli söylemini ısrarla vurguladı.

ÖN KOŞULSUZ OLARAK VARIZ

Anavatan lideri Mumcu, cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda iktidara ön koşulsuz destek vereceklerini ilan etti. Mumcu, buna 5 artı 5 formülünün de dahil olduğunu söyledi.

Mumcu; "Yeni durum başından beri izlememiz gereken yol. Bunların hiç bir olmamalıydı. İktidar çoğunluğuna güvenip kendim seçeceğim inadında olmamalıydı, ne de ana muhalefet bu işi mahkemeye götürmekti.  Biz sivil toplum kuruluşlarına katılıyoruz, anayasa değiştirilmeli ve cumhurbaşkanını halk seçmelidir. Anavatan bu konuya ön koşulsuz destek verecektir" dedi.