BIST 10.334
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,01
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden ağır suçlamalar

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'ın Köşk stratejisini "ucuz işporta ve kapkaç anlayışı" olarak niteledi.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin, Cumhurbaşkanı seçim sürecinde yaşanan gelişmelerden ve bugün gelinen noktadan ''Türk demokrasisi adına büyük üzüntü ve endişe duyduğunu'' belirtti.

SANAL ADAYLAR

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuyu zamana yayarak kendisi için bir çıkış kapısı arayışına yöneldiğini, 'sanal adayları' podyuma çıkararak Cumhurbaşkanlığını anket, müşterek bahis ve piyango konusu haline getirdiğini'' öne süren Bahçeli, ''Ucuz bir işporta ve kapkaç anlayışıyla yürütülen bu süreç sonunda Türkiye utanç verici bir skandal yaşamış ve tek seçici Erdoğan'ın adayı, yangından kaçırılırcasına son anda açıklanmıştır'' iddiasında bulundu.

Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Bunun samimiyetle, ciddiyetle, demokrasi gelenekleriyle, milli iradenin temsilcisi olan TBMM'ye saygıyla uzaktan yakından alakası olmadığı ortadadır. Bundan sonra başlayacak olan AKP kontrolündeki Çankaya ve güdümlü Cumhurbaşkanı döneminin de AKP'ye bir hayır getirmeyeceği çok iyi bilinmelidir.

Bu şekilde atanmış adayın Meclis onayından geçirilerek Cumhurbaşkanlığı'na çıkarılması, önümüzdeki siyasi döneme devredilecek bir çıbanbaşı mirası olacaktır. Bunun Türkiye'ye vereceği zararlar da ilerde yaşanarak daha iyi anlaşılacaktır.

Sonuç olarak, Türk demokrasisi Parlamentosu ve siyaset kurumu maalesef bu hayati sınavdan yüzünün akıyla çıkamamıştır.'' //