BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  POLİTİKA

25 yaş teklifi Mecliste

İlk tur iptal edildi, hükümet seçim hazırlığına soyundu. İktidarın aradığı 25 yaş şartı için Meclis'e teklif sunuldu.

Abone ol

AK Parti Grup başkanvekilleri ve 200 milletvekili, yapılacak bir erken seçimde, seçilme yaşının 25 olarak uygulanması için Anayasa değişiklik teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklifle, Anayasaya geçici bir madde ekleniyor. Teklif, Anayasanın ''seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakları''nı düzenleyen 67. maddesinin ''seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde yapılacak değişikliklerde uygulanmaz'' fıkrasının, yapılacak ilk genel seçimde uygulanmamasını içeriyor.
Teklifin gerekçesinde, 22. Dönem Parlamentosunun, seçilme yaşını 25'e indirerek, gençlerin yönetime katılmasını sağlamak adına önemli bir adım attığı kaydedildi. Gerekçede, ''Parlamentoya gençlerin üye olarak katılabilmelerinin önünün açılması, genç nüfusa sahip ülkemizde siyasete yeni bir soluk kazandıracaktır.

Bu değişikliklerin yapılacak seçimlerde uygulanabilmesi,Anayasanın 67. maddesinin son fıkrasının bu seçimler için geçerli olmamasına bağlı bulunmaktadır'' denildi