BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA

DSPden AK Partiye çağrı

DSP, AK Parti'nin, Abdullah Gül'ün adaylığını ''derhal geri çekmesi'' gerektiğini savundu.

Abone ol

DSP Başkanlık Kurulu, Genel Başkan Zeki Sezer başkanlığında toplandı. Toplantıdan sonra Kurul adına yapılan yazılı açıklamada, TBMM'nin Anayasa Mahkemesi'nin kararının ''gereğini yerine getirmesi'' gerektiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''AKP bakımından Cumhurbaşkanlığı turlarına devam ederek sonuç almak hukuken, fiilen ve siyaseten artık mümkün değildir. Bu nedenle AKP yönetimi derhal adayını geri çekmelidir. Cumhurbaşkanı turlarını sürdürmek bir zorlama olacaktır. Bu zorlama Başbakan'ın hep arkasına saklandığı ülkemizdeki sözde siyasi ve ekonomik istikrarı tehlikeye atacaktır.

Daha da vahim olan ise toplantı yeter sayısını sağlamakta ısrar edilirse, geçen hafta kulislerde dolaşan 'milletvekili pazarı' kurulması, para ile oy satın alınması gibi iddialara TBMM'yi hedef kılacaktır. AKP, cumhurbaşkanı adayını derhal geri çekmelidir.

AKP yönetimi, TBMM'nin saygınlığına ve ülke istikrarına biraz önem veriyorsa, cumhurbaşkanlığı seçiminden vazgeçip derhal genel seçim tarihini ilan etmelidir.''

DSP'DEN 25 YAŞ'A DESTEK

25 yaş ile ilgili Anayasa değişikliğinin de ''çok yerinde'' olduğu ifade edilen açıklamada, ''Demokrasi bakımından doğru olan partiler arasında seçim işbirliğine olanak tanıyan bir yasal düzenlemenin de yapılmasıdır. Bu değişiklikler yapılmasa da DSP, TBMM'nin alacağı erken seçim kararını desteklemektedir'' denildi.