BIST 10.191
DOLAR 32,34
EURO 34,91
ALTIN 2.397,04
HABER /  GÜNCEL

Patronlardan Anayasa uyarısı

Yeni Anayasa taslağı TÜSİAD'ın gündeminde.. Uyarı Koç'tan geldi.

Abone ol

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç, sivil anayasa konusunda hükümete yüklendi, endişeleri giderme çağrısı yaptı ve laiklik uyarısında bulundu.

TÜSİAD toplantısından hükümete uyarı.. Mustafa Koç yeni Anayasa tartışmalarına katıldı.

Mustafa Koç, yeni anayasanın Cumhuriyet'in temel ilkelerine sahip çıkan, Batı normlarında bir özgürlük anlayışını benimseyen, laik, demokratik bir siyasal yapı öngören, toplumsal kesimleri birleştiren nitelikte olmasının önemine işaret etti.

"Ayrışma ve kutuplaşma düşünülemez" diyen Koç, bunun içte ekonomik ve sosyal sorunların çözümünü güçleştireceğini, ayrıca Türkiye'nin dış itibarını ciddi biçimde zedeleyeceğini ve ülkeyi zayıf düşüreceğini kaydetti.
 
Koç, "Yeni anayasanın sadece iktidar partisinin elinden çıkmamasını, geniş bir uzlaşmanın ürünü olmasını fevkalade önemsiyoruz" diye konuştu.

Yalçındağ: "Toplumun endişeleri giderilmeli"
 
Sivil anayasanın tüm kesimleri temsil edecek biçimde hazırlanması gerektiğini söyleyen TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, henüz ellerinde resmi bir taslak olmadığını, ancak bir tek tehlikenin altını kuvvetle çizmek istediğini kaydetti.

Yalçındağ, bu tehlikenin laiklik konusunun ön plana çıkması olduğunu, bunun da görev başındakilerin geçmiş dönemdeki eylem ve söylemlerinden kaynaklandığını belirtti.

Yalçındağ, hükümet, toplumun endişelerini gidermekte yetersiz kalırsa, tartışmaların kaçınılmaz olarak tek bir noktaya odaklanacağını ve diğer unsurlarının tartışılmasının imkansız hale geleceğini belirtti.

"En önemli prensip birleştirici, bütünleştirici olmaktır" diyen TÜSİAD Başkanı, "rejim mücadelesi sürüyor" izlenimi yaratacak bir anayasının ülkeye zarar getireceğini söyledi.