BIST 10.266
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.394,15
HABER /  SPOR

Fener İnteri rezil etti

İnter'in Fenerbahçe yenilgisi dünya basının dilinde. Fener'e övgü dizildi, İnter "rezil" edildi.

Abone ol

Fenerbahçe’nin, son derece güzel bir oyun ortaya koyarak İtalya şampiyonu İnter’i 1-0 yenmesi tüm dünyada büyük yankı yarattı. Başta İtalyan medyası olmak üzere dünyanın önde gelen ajansları ve gazeteleri, sarı lacivertli temsilcimizin haklı bir galibiyet aldığını vurguladılar. Avrupa medyasının Fenerbahçe-İnter maçı ile ilgili yorumları şöyle:

İTALYA

Tuttosport: "İnter’e İstanbul’da Türk işi". Hiçbir varlık gösteremeyen İnter, Boğaz’da "cumburlop" denize düştü. Mancini, F.Bahçe’nin sambacılarına karşı her türlü, tekniği ve sistemi denedi ancak başarılı olamadı. Kaleci Julio Cesar hezimeti önledi. La Gazetta Dello Sport: İnter’in Boğaz’daki felaket gecesi. Kaleci Julio Cesar farkı önledi. Zico’nun talebeleri İnter’e 1 santimetre ödün vermedi.

Corriere della Sera: "İnter’in İstanbul’da kara gecesi". Mancini sahaya en ideal takımı sürdü ama bu muhteşem oynayan F.Bahçe karşısında yetmedi.

Corriere dello Sport: "İnter, Türkiye’de ezildi". Kaleci Cesar, hezimeti engelledi. Mancini’ye bir mendil gerek. Çünkü İstanbul’da, İnter’in hali ağlanacak gibiydi.

Canale 5 TV: "F.Bahçe, Brezilya usulü samba yaparken, İnter’e sadece seyretmek düştü." İnter’in tek avantajı Kezman gibi hiçbir varlık göstereyemen bir forvet oyuncusu idi. Bu takıma golcü bir forvet oyuncusu gelirse, F.Bahçe çok can yakar.

İSPANYOL BASINI:

Marca: "Fenerbahçe İnter’in yaldızlarını söktü". Roberto Carlos, sarı lacivertli formayla grupta çıktığı ilk maçta galip geldi. Roberto Carlos Türkiye’de ikinci gençliğini yaşıyor.

Elmundo Deportivo: "F.Bahçe İnter’e süpriz yaptı".

AS: "Yıldızlar geçidi ve Deivid’den muhteşem gol". İstanbul’da "Galaksiler Çağı"ndan 5 eski Madridli (Roberto Carlos, Figo, Solari, Cambiasso, Samuel) bir araya geldi. Fenerbahçe Alex’in yaptığı ortayla buluşan Deivid’id muhteşem golüyle kazandı.

ALMAN BASINI:

Kicker dergisi: İnter rezil oldu. As futbolcularından yoksun İnter, Fenerbahçe karşısında sadece maçı kabetmedi, rezil oldu. Mancini’nin ekibi kalecileri Julio Cesar’a dua etsin.

SPORT 1 TV: İnter gemisi İstanbul Boğazı’nı geçemedi, battı. Zico’nun ekibi Fenerbahçe, haklı olarak daha farklı kazanabileceği maçı 1-0 kazandı.

Premiere TV: Maçı naklen yayınlayan Alman kanalı, Deivid’in golünü Şampiyonlar Ligi’nde 1. hafta maçlarının en güzel golü seçti. Karşılaşmayı anlatan Alman spiker, "Fenerbahçe İnter’i silindir gibi ezdi geçti" dedi. Şampiyonlar Ligi maçlarını Premiere TV için yorumlayan, İnter ve Borussia Dortmund’ün eski futbolcusu Matthias Sammer, "İnter ucuz kurtuldu" dedi.