BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Boyu kadar suç dosyası var

Henüz 18 yaşında. Ama Emniyet'teki suç dosyası kabarık.

Abone ol

Hırsızlık ve kapkaç suçlarından Emniyet’te 162 kaydı olan Mihriban Tomak yine gözaltına alındı. Sabıkalı genç kız bu kez de bir işadamının içi para dolu çantasını çalınca yakalandı İstanbul’da hakkında 162 suç dosyası bulunan Mihriban Tomak (18) bir kez daha gözaltına alındı.

Bir süre önce Emniyet’e giden işadamı T.K., evinin önünde soyulduğunu söyleyerek şikâyette bulundu. T. K., iyi giyimli, güler yüzlü 4 kızın yardım etmek bahanesiyle yanına yaklaştığını ve kızlar gittikten sonra içinde 15 bin YTL ile ziynet eşyaları bulunan çantasının çalındığı anladığını anlattı.

İşadamı K., şüpheliler listesinden Mihriban Tomak’ı teşhis etti. Operasyon başlatan Asayiş Şube ekipleri, genç kızı Hacıhüsrev’de gözaltına aldı. Yetkililer, 4 kişilik çetenin, T.K.’yı havalimanından itibaren evine kadar takip ettiklerini ve yardım sırasında çantasını çaldıklarını belirtti. Mahkemeye sevk edilen Tomak’ın ailesi mağdur işadamının zararını karşıladı. T.K. şikayetinden vazgeçince genç kız da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SUÇ DOSYASI KABARIK

 5 yaşında hırsızlık yapmaya başlayan ve polis tarafından 42 kez gözaltına alınan Tomak’ın yankesicilik, kapkaç gibi suçlardan hakkında 162 dosya bulunuyor. Genç kızın işlediği suçlar arasında 2001’de Dedeman Oteli’nde Orgeneral İlhan Kılıç’ın kızı Ebru Kılıç Çerezci’nin çantasının çalınması ve 2004 yılında Kapalıçarşı’da Ürdün Prensesi Basma Bint Talal’ın çantasının çalınması olayı da yer alıyor. Mihriban Tomak defalarca devlet koruması altına alınmasına rağmen her seferinde kaçmayı başarmıştı.