BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.386,90
HABER /  DÜNYA

Patron çalıştıracak işçi bulamayınca ...

Çankırı’da 1981 yılında kurulan ve sağlık sektöründe üretim yapan bir firma, çalıştıracak işçi bulamayınca firma sahibi işçiliğe soyundu.<br...

Abone ol

Çankırı’da 1981 yılında kurulan ve sağlık sektöründe üretim yapan bir firma, çalıştıracak işçi bulamayınca firma sahibi işçiliğe soyundu.
1981 yılında montaj ve bakım işleriyle sağlık sektöründe faaliyetlerine başlayan firma, 1998 yılında Medikal Gaz Sistemleri ürünleri imal etmeye başladı. Dünyanın birçok ülkesine Medikal Gaz Sistemi üniteleri ve tıbbi cihazlar ihraç eden firma, üretim kapasitesini artırınca ara eleman bulmakta sıkıntı çekmeye başladı.
İşçi sayısını artırarak fabrikasında daha fazla üretim yapmayı hedefleyen firma Sahibi Hayrettin Çelikten, yıllardır işçi arıyor. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan fabrikasında işçi sıkıntısı çeken Hayrettin çelikten, iş önlüğünü giyerek işçilerle birlikte çalışmaya başladı. Aynı zamanda Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (ÇATSO) görevini de yürüten Çelikten, işçi bulamayan patronların makine başına geçtiğini söyledi.
Çankırı’da 1981 yılından beri ticaret yaptıklarını belirten ÇATSO Başkanı Çelikten, "Ben fabrikaya gittiğim zaman iş elbiselerimi giyip makinenin başına geçerim. Bunu görenler yadırgarlar ama ben çalışmaktan güzel bir şey olmadığına inanıyorum. Ben de Türkiye’de işsizlik var deniliyor, bana sorarsanız Türkiye’de iş beğenmeme sorunu var. İş isteyene, çalışmak isteye kapımız sonuna kadar açık" dedi.
İnsanların çalışmaya teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Çelikten, çalışmak isteyen insanların kısa süre içerisinde iş bulabileceğini kaydetti.
Halen Çankırı Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Çelikten, "Firmamızda şu an bir inşaat çalışması var. Ben de bazen iş makinesi ile, bazen de kum kamyonları ile çalışıyorum.. Geçtiğimiz günlerde kamyonla giderken tanıdığım bir isimle karşılaştım ve iş elbisesi içerisinde beni tanıyamadı. Ticaret Sanayi Odası Başkanı olduğumu söylediğimde ise ’Başkanım bu hal size yakışıyor mu? Siz bir makamı temsil ediyorsunuz’ dedi. Ben de çalışmanın kötü bir iş olmadığını, insanların çalışarak kazandığını anlattım. Ben o makama oturabildiysem bu çalışmalar sayesinde oturdum. Gücümün yettiği kadar da çalışmaya devam edeceğim" dedi. Çelikten, iş hayatında en önemli olgunun çalışma ahlakı olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)