BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Patriot savunma sistemine uzatma yolda

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Alman Hükümetinin bugün Federal Parlamento’ya Türkiye’de konuşlandırılmış olan Patriot savunma si...

Abone ol

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Alman Hükümetinin bugün Federal Parlamento’ya Türkiye’de konuşlandırılmış olan Patriot savunma sisteminin görev süresinin uzatılmasını teklif ettiğini açıkladı.
Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Almanya Hükümeti’nin bugün Federal Parlamento’ya Türkiye’de konuşlandırılmış olan Patriot savunma sisteminin görev süresinin uzatılmasını teklif ettiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:
“Bu Almanya’nın Türkiye ile olan ittifak dayanışmasının somut bir göstergesidir. Görev süresinin uzatılmasını Türk tarafı talep etmiştir. NATO kapsamında yürütülen görev, Türkiye’nin Suriye’den gelecek olası tehditlere karşı korunmasına katkı sağlamıştır. Görev tamamen savunma amaçlıdır ve NATO topraklarının korunmasına odaklıdır. Federal Hükümet’in teklifi Türkiye´deki Patriotların görev süresini 31 Ocak 2015 ile sınırlamaktadır. Teklif ayrıca Türkiye´de konuşlandırılmış Alman asker sayısının 400 ile sınırlı olmasını öngörmektedir. Süre uzatımı Federal Parlamento’nun onayına bağlıdır. Süreçle ilgili kararlar parlamentoda verilecektir.”
(İHA)