BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,68
ALTIN 2.407,71
HABER /  GÜNCEL

Patlamanın dehşeti görüntüleri yayınlandı!

Şemdinli'de bir çocuğun ölümüne yol açan patlamanın dehşet görüntüleri gün ışığı ile ortaya çıktı...

Abone ol

Hakkarinin Şemdinli İlçesi'nde dün bomba yüklü araçla yapılan saldırının dehşeti bu sabah ortaya çıktı. İlçeyi savaş alanına çeviren 1 kişinin ölümüne 18 kişinin yaralanmasına neden olan patlama yerinde polis sabah saatlerinde inceleme yapıp delil topladı.

Şemdinli İlçesi'nde Özel Harekat Polisi'nin zırhlı aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla yapılan saldırı sonrası sabaha kadar polis operasyon yaptı. İlçeye giriş çıkışların yasaklanmasının ardından polis mahalle aralarında ve evlerde saldırıyı gerçekleştirenlerin izini aradı. Öte yandan sabah saatlerinde saldırının büyüklüğü de ortaya çıktı. Patlamanın olduğu araç, parçalanıp hurda yığınına dönerken, polis olay yerinde inceleme yaparak delil topladı.

BUGÜN KEPENKLER AÇILMADI

Bu arada saldırı nedeniyle birçok ev ve işyerinin camları kırılırken, patlamaya yakın bölgelerdeki araçlarda da hasar meydana geldi. Sabah ilçede kepenkler açılmazken, Şemdinli ve Yüksekova İlçesi'ndeki yaralıların durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Dünkü saldırıda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Faris Demircan'ın cenazesinin Şemdinli Devlet Hastanesi'nde otopsisinin yapılmasından sonra ailesine teslim edileceği belirtildi.

2 AĞIR YARALININ HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Olayda Farıs Demircan (11) isimli çocuk hayatını kaybederken, 18 kişi de yaralanmıştı. Ağır yaralanan Burhan Kaya ve İbrahim Demir’in ise hayati tehlikeyi atlatamadıkları ve hala yoğun bakımda oldukları öğrenildi.