BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Genç kızların hayallerini yıktı!

Şakacı çoban ağaçlara gelinlik astı, kızlar evlilik duasına gitti.

Abone ol

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde çoban Muhittin Karakoyun, çöpte bulduğu çok sayıda gelinliği ağaçlara astı. Ardından da, gelinliklerin kızının evlenmesi için dilekte bulunan ve bu dileği kabul olan biri tarafından ağaçlara asıldığı söylendi. Buna inanlar, köye gelip dua etmeye ve dilekte bulunmaya başladı.

"MUZİPLİK YAPMAK İSTEDİM"

Evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki Muhittin Karakoyun, Hisarardı Köyü'nde yol kenarındaki ağaçlara gelinlileri muziplik olsun diye astığını söyledi.

Bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediğini anlatan Karakoyun, yörede bir yatır bulunduğunu, yıllardan bu yana çok sayıda kişinin dua etmek, dilekte bulunmak için geldiğini belirterek, "Bölgede koyun otlattığım için sık sık o insanları görüyordum.

Kurban Bayramı'ndan önce buradan geçerken gelinlikleri gördüm. Aklıma gelinlik ve elbiseleri ağaçlara asarak şaka yapmak geldi. Çöpün yanında bulduğum gelinlikleri ağaca asıp gittim. Ertesi gün yine buradan geçerken insanların gelinlikler önünde dua ettiğine şahit oldum. Gelinliklerin sırını soranlara da kendim uydurduğum bir hikayeyi anlattım. Herkes inandı ve o günden sonra gelen gidenin sayısı arttı" diye konuştu.