BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Patlamadan bir dram daha çıktı!

Gaziantep'te bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği terör eyleminde bir dram daha yaşandığı öğrenildi...

Abone ol

Gaziantep'te yaşanan bombalı saldırıya dolmuş içerisinde eşiyle birlikte tanık olan Polis annesi 45 yaşındaki Fatma Erdem, "7-8 polis ölmüş" lafını duyunca beyin kanaması geçirdi. Beyin ölümü gerçekleşen Erdem'in ailesinin bağışladığı organları 3 hastaya umut olacak.

20 Ağustos 2012'de 2'si erkek, 1'i kız 3 çocuk annesi Fatma Erdem, eşi 52 yaşındaki Yakup Erdem'le görümcesinin bir nişan törenine gitmek için Atatürk Mahallesi'ndeki evinden dolmuşa bindi. Dolmuş, Karşıyaka semti Şoför Ali Caddesi'nde ilerlediği sırada Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü Karşıyaka Polis Merkezi önünde büyük bir gürültüyle bombalı saldırı gerçekleşti. Bu olaya uzaktan tanıklık eden ve şoka giren Fatma Erdem, dolmuş içerisindekilerin, "Bombalı saldırıda 7-8 polis ölmüş" sözlerini duyunca şoka girdi.

26 yaşındaki oğlu Gökhan Erdem İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'de görevli olan anne Fatma Erdem baygınlık geçiricince özel bir hastaneye götürüldü. Durumu ciddi olan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Erdem, daha sonra Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 2 gündür yoğun bakımda tutulan Erdem'in dün sabah saat 10.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesi ile irtibata geçen doktorlar durumu anlatarak organ bağışında bulunabileceklerini söyledi. Daha sonra ailenin onayı ile dokuları uyan hastaları tespit etmek için Ulusal Organ Nakli Merkezi'ne durumu bildirdi. Erdem'in karaciğeri Mersin'de bir hastaneye, kalbi İzmir Ege Üniversitesi'ne, bir böbreği ise Gaziantep Üniversitesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere operasyon gerçekleştirildi. Fatma Erdem'in eşi Yakup Erdem, "Bombalı saldırıya eşimle birlikte tanık olduk. Patlamanın şiddetiyle şoka girdi. Sonra baygınlık geçirince hastaneye getirdik. Beyin kanaması olduğu belirlendi. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Artık devletimizin de buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Fatma Erdem'in Mersin Mezitli Merkez Camii İmam Hatibi olan ağabeyi Muzaffer Öncel ise, "Aile olarak organ bağışı kararını aldık. Diyanet'in de organ bağışını destekleğini biliyoruz. Bizim de belki böyle organ nakline ihtiyacımız olabilirdi. Başka insanlar hayat bulsun ve hayır duasını alsın diye bu kararı aldık. Bunun örnek olmasını istiyoruz." diye konuştu.