BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,66
ALTIN 2.394,88
HABER /  GÜNCEL

Paşaya müthiş hediye

Büyükanıt'a emekliliği için öyle bir araba alındıki fiyatı dudak uçuklattı! Araç şu anda Ankara'da... İşte insanı şaşırtan detaylar;

Abone ol Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a dudak uçuklatan emeklilik hediyesi! Büyükanıt'a emekliliğinde kullanması için Genel Kurmay Başkanlığı tarafından piyasa değeri 1 Milyon YTL değerinde araç alındı. Araçtan Türkiye'de sadece 2 tane var!

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt emekli olduktan sonra kullanacağı makam arabasını seçti. Org. Yaşar Büyükanıt’a Audi A8L marka bir otomobil alındı. Dünyada zırh gücü açısından bir numara olan otomobil çıplak 400 bin Euro fiyata sahip ve gümrük vergileriyle birlikte yaklaşık 1 Trilyon değerinde.

BU ARABA TÜRKİYE'DE SADECE
AYDIN DOĞAN'DA VAR. ARABAYI
GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Aktifhaber'in haberine göre Etimesgut Askeri Havaalanı’nda bekletilen araç, Org. Büyükanıt’ın emekliliğini bekliyor. Bu süre zarfında aracın tüm işlemleriyle Doğuş Otomotiv ilgileniyor.

Genel Fiyatı ve özellikleriyle eşsiz olan araç dünyada sadece 100 kişide bulunuyor ve Türkiye’de sadece Aydın Doğan’da var. Araç şuan Genelkurmay Başkanı’na tahsis edilen yani halen Org. Büyükanıt’ın kullandığı arabadan daha iyi.

Bugüne kadar emekli olan Genelkurmay Başkanlarına Laguna marka zırhsız araç tahsis ediliyordu. Org. Büyükanıt’a böylesine korumalı bir aracın tahsis edilmesi dikkat çekti.

Ergenekon Terör Örgütü’nde koruma planları çıkan ve suikast planlandığı belirlenen Org. Büyükanıt’ın emekli olduktan sonra böylesine bir tehditle karşı karşıya kalabileceği ve bu nedenle bombadan bile etkilenmeyen bu araca seçmiş olabileceği belirtiliyor.

Özellikle Org. Büyükanıt’ın Ergenekon Davası’nda takındığı tutumdan dolayı hedef seçilebileceği de iddialar arasında.

Araçla ilgili bir video ve aracın belgeleri metacafe.com isimli video paylaşım sitesinde de yayınlandı.

Aracın Özellikleri
A9 olarak nitelenen en iyi zırh teknolojisine sahip
15 KG TNT patlamasına dayanıklı zırh
Yanında patlayan normal bir bombanın sesini bile içeri almıyor.
Kapı fırlatma özelliği
Ağırlğı 4 ton 40 kilo
Motor: 6000 CC
Silindir sayısı: 12
Güç: 450 beygir
Fabrika şartlarında 100 km de 15 litre benzin yakıyor.
Dış sesleri alma sıfır olduğu için, dış sesleri dinlemek istediğinizde bir düğmeye basıyorsunuz ve aynalardaki mikrofonlar etkin hale geliyor.