BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Enişteyi hiç böyle görmedik

Galiba onu da kendimize uydurduk... Bir Türk kızı ile evlenen Lagendijk, kayınpeder evinde çok renkli pozlarla karşımıza çıktı.

Abone ol Joost Lagendijk... Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı... Aynı zamanda da yabancı damadımız...

O Türkiye'nin AB'ye üyelik yolunda çok önemli bir rol oynuyor. Yaptığı açıklamalar ile bazen hepimizi sinir ediyor, bazen de verd

Lagendijk enişte Türk havasına girmiş.
Eskiden Türkiye'nin AB üyeliğine de
şiddetle karşı olan Lagendijk şimdi sıkı
bir Türkiye destekçisi...
iği umutlarla AB rüyasını canlı tutuyor.

Joost Lagendijk, bildiğiniz gibi bir Türk kızı ile evlendi. Gazeteci Nevin Sungurlu'ya gönlünü kaptırınca, Türklere enişte oldu.

İşte medyanın karşısına da bu kez damat Lagendijk olarak çıktı. Eşi ile birlikte kayınpederi ve kayınvalidesini ziyarete geldi.

Yalova'daki kayınpeder evinde Anadolu Ajansı'nın karşısına ayağındaki sokak terlikleri ve Türkleşmiş portresi ile çıktı.

AA muhabiri enişteyi kapruz ve domates toplarken buldu. Türkiye'nin AB üyeliğine dair bir söyleşi yapan Lagendijk, bir de tarih verdi.

BİR ZAMANLAR TÜRKİYE KARŞITIYDI

Göreve geldiğinden bu yana Türkiye'de çok şeyin değiştiğini ifade eden Lagendijk, kendisinin de Türkiye hakkındaki görüşlerinin değiştiğini kaydetti.

Lagendijk, şöyle devam etti: ''1980'lerde Türkiye'nin üyeliğine karşıydım. Ama 2002'de görevi Daniel Cohn Bendit'ten devraldığımda hala sol görüşlü, ama ılımlı bir sol görüşlü olmuştum. Türkiye olumlu yönde değişmişti. Böylece göreve başladığımda Türkiye'nin üye olmasını istedim.''

ÜYELİK TARİHİ VERDİ

Lagendijk, Türkiye'nin bir gün AB'ye üye olacağını söylüyor. Ardından da tahmini bir tarih veriyor; "Kesin bir tarih bilmiyorum. İlk olarak söyleyebileceğim (üyeliğin) 7-10 yıl arasında gerçekleşebileceği. Tamamen müzakerelerin nasıl gideceği ve Türkiye'de neler olacağına bağlı. Mesela Türkiye'de bir grup insan 'tamam, bize bir tarih verin. O tarih de cumhuriyetin 100. yıl dönümü olan 2023 olsun' diyor. Ama bence bu çok uzun bir süre. Çünkü böyle uzun bir tarih verilirse o zaman halk tünelin ucunda ışık göremez, güvenini kaybeder. Maksimum 7-10 yıllık bir süre.''