BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Hüsamettin Özkanı bitiren belge

Ergenekon'da ilginç bir belge var! Bu belge Hüsamettin Özkan'a ait ve içinde çok ilginç ayrıntılar var. İşte şeytanın gör dediği;

Abone ol Egebank soruşturması sırasında bankadan 69 milyar lira aldığı belgelenen dönemin Devlet Bankalarından Sorumlu Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesi Hatice Betül Özbay'ın iki farklı bankadan daha 3 trilyon ve 1.9 trilyon lira çektiği ortaya çıktı. Para trafiğine ilişkin kayıtlar ise Zekeriya Temizel'in elinde bulunuyor.

Egebank'ın avukatı Aydoğan Semizer, Egebank'tan EFT yapılarak Taksim Vakıfbank şubesinden Hatice Betül Özbay'ca 29 Eylül 1998'de çekilen 69 milyar liranın, bir emlak satımından kaynaklanan para olduğunu iddia etmişti. Ergenekon iddianamesine dayanak oluşturan belge klasörlerinden birinde (10. klasör 216. sayfa), Hüsamettin Özkan'ın para trafiğiğne ilişkin uzun bir rapor bulunuyor. Bu raporda, Hatice Betül Özbay'a sadece Egebank'tan değil, başka bankalardan da ciddi ödemeler yapıldığı iddia edildi. Bu iddia raporda şöyle yer aldı: “Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesi Hatice Betül Özbay'ın para aldığı Gold Bis şirketine sadece 69 milyar lira kredi çıkarılmadı. Özbay'ın ilişkisi Egebank'la sınırlı değil. Bir bankadan 3 trilyon, başka bir bankadan da 1.9 trilyon lira çektiğinin kayıtları, Zekeriya Temizel'in elinde bulunuyor.”