BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.501,86
HABER /  GÜNCEL

Paşa'nın selamı da artık işe yaramıyor

Çevik Bir'in avukatı, diğer 28 Şubat zanlılarının avukatlarını 'Paşamın selamı var' diyerek aradı ve pazartesi toplantıya çağırdı ancak reddedildi

Abone ol

28 Şubat  postmodern darbe soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı 33'e yükselirken, sürecin 1 numaralı aktörü Çevik Bir'in cezaevinde kendisini ziyarete gelen yakınlarına "Bu davanın sonu nereye varacak?" dediği öğrenildi.

Bir'in avukatı diğer şüpnheli avukatlarını Bir'in selamını söyleyerek "Ağız birliği edelim" diye pazartesi günü toplantıya çağırdı. Bazı avukatlar teklifi reddettiler.

33 ZANLI TUTUKLANDI

Star gazetesinin haberine göre Postmodern darbe soruşturması kapsamında 2 emekli orgeneral, bir emekli Korgeneral, 1 emekli Tümgeneral, 2 muvazzaf Tuğgeneral, 3 emekli Tuğgeneral ile 8 muvazzaf albayın da aralarında bulunduğu toplam 33 kişi tutuklandı. Muvazzaflar Ankara Mamak Askeri Cezaevi'ne konulurken, aralarında emekli rgeneraller Çevik Bir ve Fevzi Türkeri'nin de bulunduğu emekli askerler Sincan F Tipi Cezaevi'ne konuldu.

"PAŞAMIN SELAMI VAR"

"Hükümeti devirmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklanan emekli Orgeneral Çevik Bir'in avukatı Numan Bozkurt'un, "Paşamın selamı var!" diyerek soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüphelilerin avukatlarını toplantıya çağırdı. Pazartesi günü Bozkurt'un bürosunda yapılacak olan toplantıda soruşturma kapsamında tutuklu şüphelilerin avukatlarından aynı yönde ifade verilmesini isteyeceği kaydedildi. Şüpheli avukatlarından, Bir'in zor durumda kalmaması için aynı ifadeyi vermesi istenirken, bu şekilde diğer şüpheliler için de daha iyi olacağı savunuldu.

BAZI AVUKATLAR REDDETTİ

Bir kısım şüpheli avukatları ise 'ağız birliği yapalım' şeklindeki bu çağrıya tepki gösterdiği öğrenildi. İfade birliği yapmak için toplanmanın etik olmadığını savunan avukatlar, Bozkurt'a toplantıya katılmayacakları cevabını verdi. 16 Nisan'da tutuklanan Çevik Bir'i kaldığı Sincan Cezaevi'nde yakınlarının ziyaret ettiği belirtildi. Bir'in kendisini ziyarete gelen yakınlarından Amerika'daki oğlunun Türkiye'ye dönmesini ve kanser olan eşi Nilgün Bir'in tedavisiyle ilgilenmesini istediği ifade edildi. Bir'in ziyaretçilerine "Bu davanın sonu nereye varacak?" dediği öğrenildi.