BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Paşalardan derin istek

Ergenekon çetesi kapsamında tutuklanan doçent Sayın'ın paşalara mail attığı ortaya çıktı. O maillerde yazanlar ise;

Abone ol

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Ümit Sayın’ın bilgisayarında yapılan incelemelerde, ilginç bağlantılar ve yazışmalar ele geçirildi. Sayın’ın bilgisayarından emekli generaller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’a gönderdiği ‘17’inci Türk devletinin yıkılışını desteklemenizi bekliyorum’ yazılı belgeler çıktı

PKK saldırılarının artmasından sonra Sayın’ın, emekli generaller Hurşit Tolon, Şener Eruygur ve Tümgeneral Reha Taşkesen’e gönderdiği mesajlarda, ‘17’inci Türk devletinin yıkılışını desteklemenizi bekliyorum. Ben umutsuzluk içindeyim. Türkiye’nin gidişinden, PKK ile mücadeleden endişeliyim. Bir an önce kara harekatı yapılmalı’ dediği öğrenildi.

ŞİMDİ O FİKİRLERİ SAVUNMUYORUM

Polisteki sorgusunda Sayın’a generallere gönderdiği bu mesajlar soruldu. Yazışmaları reddetmeyen Sayın, sadece fikirlerinin değiştiğini söyledi: ‘Şimdi o fikirleri savunmuyorum. Kara harekatı başladı. Türkiye gereğini yapmaya başladı. Türkiye’de artık askeri darbe veya ihtilal olmaz.’

HABLEMİTOĞLU AKTİF KONUMDAYDI

Sayın, ‘İç savaş bildirisi’ yayınlayan Kemalist Güçler Birliği’nin yöneticisi olduğu yönündeki iddiayı ise reddetti. Kurucu olmadığını belirten Sayın, ‘Sadece üyeyim. Bana gelen mailleri birçok kişiyle paylaştım. Benden daha çok siteye Necip Hablemitoğlu yazı gönderirdi. O aktif konumdaydı’ dedi.

İÇ SAVAŞ ÇAĞRISI

Soruşturma kapsamında tutuklanan Erkut Ersoy’un da Ümit Sayın’a ‘Türk Halkına Çağrı Bildirisi’ adı altında ayaklanma çıkartılmasını isteyen bir mail gönderdiği tespit edildi. Sayın, polisteki ifadesinde Ersoy ile aralarının açık olduğunu, yazılarını izinsiz alarak dağıtım grubuna gönderdiğini söyledi.

SAYIN İÇİN GÖNÜLLÜ GENÇLER

Ümit Sayın’a, Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklanan Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk’ün evinde çıkan ve kendisi hakkında yazılmış belgeler de soruldu.

Söz konusu belgelerde, Öztürk’ün bazı dernek üyelerine gönderdiği mesajlar yer alıyor. Bu mesajlarda, ‘Ümit Sayın’ı susturmak istiyorlar. Ona destek olalım. Gönüllü gençler var. Gençleri silahlı bir şekilde örgütleyelim’ ifadeleri yer alıyor. Sayın, hakkındaki bu iddiayı da ‘Benim dışımda gelişen olaylar’ diye cevapladı.

TEHDİT DEĞİL HAKARET

Bu arada, Ümit Sayın’ın, sürekli yazılar yazdığı ‘Açık istihbarat’ isimli internet sitesinden ayrıldıktan sonra, sitenin kendisi hakkında ‘Şerefsiz ödlek’ diye yazmasının ardından İstanbul Terörle Mücadele Şubesine çağrıldığı ortaya çıktı. Sayın, kendisini sorgulayan savcı Zekeriya Öz’ün ‘Bu bir ölüm tehdidi mi’ sorusuna ‘Hayır bunu hakaret olarak kabul ediyorum’ yanıtını verdiği öğrenildi.

Kaynak: Star