BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  POLİTİKA

Rektörlere örgüt baskısı

Gündemde türban var. Ünversitelerarası Kurul Başkanı Mustafa Akaydın, doğudaki üniversitelere dikkat çekti.

Abone ol

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde toplanan rektörler adına konuşan Üniversitelerarası Kurul Başkanı Mustafa Akaydın doğu üniversitelerinin örgütsel baskı altında olduğunu ileri sürdü.

ÜAK Başkanı, az sayıda rektörün toplantıya katılamadığını da belirtti. Akaydın, bazı rektörler toplantıya katılamama gerekçelerini anlatırken, "Bazı siyasilerin baskısına uğruyorum. Toplumsal ve örgütsel baskı altındayım ifadesini kullandılar. Özellikle doğudaki üniversiteler dile getirdi. Çok vahim olaylara örgütsel baskılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etmişlerdir. " dedi.

YÖK Başkanına cevap

ÜAK Başkanı Prof. Akaydın, "Üniversiteler ciddi bir sıkıntı yaşarken üniversiteleri toplantıya çağırması gereken YÖK Başkanı'ydı. Ancak ne yazık ki YÖK Başkanı'mız kendi hukuki mütalaalarıyla yetindi" dedi.

"Bugün yaptığımız toplantı hiçbir başka kurum kalmadığı için yapılan bir toplantıdır" diyen Akaydın,  "ÜAK'nın bu gündemle bir toplantı yapmak görevleri arasında değildir. Ancak gerekçelerimiz var" diye konuştu.
 
Akaydın gerekçeyi, "T.C. üniversitelerinde çok ciddi bir sorun varsa, üniversitelerde çok ciddi kaos yaşanıyorsa ve bu durum eğitim akışını etkiler hale gelmişse, çağdaş, uygar, laik öğrenciler yetiştirmemize engel hale gelmişse elbette ÜAK hiç fire vermeden toplanacak ve bu konudaki görüşlerini açıklayacaktır" sözleriyle açıkladı.