BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  GÜNCEL

Partilerin milletvekili aday listeleri!

Milletvekili aday listeleri YSK'ya teslim edildi. AK Parti, CHP, HDP ve MHP listelerinde kısmi de olsa sürprizler var. İşte partilerin il il aday listeleri;

Abone ol

1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için siyasi partiler milletvekili aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. CHP, HDP ve MHP'de aday listelerinde köklü değişiklikler yapılmazken AK Parti'de büyük revizyona gidildi.

AK Parti'de son dakika değişiklikleriyle özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki aday listelerinde büyük değişikliğe gidildi. Uğur Işılak, Abdurrahim Boynukalın, Hüseyin Yayman, Savcı Sayan ve Muhsin Kızılkaya gibi isimleri tekrar aday göstermezken Faruk Çelik'i Şanlıurfa'dan Mendi Eker'i ise İstanbul'dan milletvekili adayı gösterdi.

AK Parti listelerinin bir diğer sürprizi ise Tuğrul Türkeş oldu. Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümet için bakanlık teklifini kabul eden ve bu nedenle MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş, partisinden istifa etti. Türkeş, AK Parti'nin Ankara milletvekili adayı oldu.

AK PARTİ'NİN İL İL MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN

CHP'DE 28 GENÇ ADAY


Cumhuriyet Halk Partisi, 7 Haziran seçimlerindeki listesinin büyük bölümünü korudu. RTÜK'ten istifa eden Ali Öztunç Kahramanmaraş'tan aday gösterilirken, Deniz Baykal ve Muharrem İnce'de listelerdeki yerini koruyan isimler oldu.

YSK’ya teslim edilen listelerde, 7 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekili seçilen 131 ismin 128’i yerlerini korudu. 3 isim ise listede yer bulamayarak şok yaşadı. 550 Adayın içinde 28 genç aday bulunuyor, 14 Seçim bölgesinde ise kadın adaylar ilk sıraya konuldu.  

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

MHP'DE 5 MİLLETVEKİLİ ÇİZİK YEDİ


MHP'nin 1 Kasım milletvekili aday listelerinde ise kelimenin tam anlamıyla sürpriz yaşandı. Meral Akşener yeniden aday gösterilmezken, bazı milletvekillerine ise yer verilmedi. Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Mustafa Erdem, Şefik Çirkin, Zeynel Balkız ve Durmuş Yalçın yeniden aday gösterilmezken Erkan Haberal ise bu kez Ankara 2. sıra milletvekili adayı oldu.

Bu arada Bahçeli, bölgesel ağırlığı olan bazı isimlere ilk kez yer verdi. Daha önce Ereğli'de belediye başkanlığı görevini yapan ve son seçimlerde koltuğunu kaybeden Hüseyin Obrukçu, Konya'dan 3. sıra milletvekili adayı yapıldı. MHP, 7 Haziran seçimlerinde 3. milletvekilini taşradan gelen oylarla kaybetmişti. MHP yönetimi böylelikle Konya'dan 3 milletvekili için bölge ağırlığı olan bir isme yer vermiş oldu. MHP'nin bir diğer sürprizi ise Çankırı'da oldu. Kadir Şekerci, Çankırı'dan 1. sıra milletvekili adayı olurken, Ankara listesinde de bazı değişikliklere gidildi. 

MHP MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLA

HDP'DE SARISÜLÜK SÜRPRİZİ

HDP 1 Kasım seçimleri için 7 Haziran'daki aday listesini büyük ölçüde korudu. Gaziantep'te HDP'nin oylarında yükselişe neden olan Celal Doğan, 1 Kasım seçimleri için İstanbul'dan aday gösterilirken Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük Ankara'dan aday gösterilirken listelerde bir de sürpriz yaşandı. Geçici hükümet için bakanlık teklif götürülen ancak diğer HDP'lilerin aksine bu teklifi kabul etmeyen Levent Tüzel HDP listelerinde yer almadı.

HDP MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLA