BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

Valilik'ten o ilde sokağa çıkma yasağı!

Batman'da çatışmaların yaşandığı Sason ve Kozluk ilçesine bağlı bazı köy ve mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Abone ol

Batman'a bağlı Sason ve Kozluk ilçesinde, çatışmalar nedeniyle bazı köy ve mahallerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak ilan edilen bölgelerde, güvenlik güçleri ve PKK arasında zaman zaman çatışma yaşanıyor.

Batman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede PKK ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalardan dolayı bazı köy ve mahallelerde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği belirtildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Sason İlçesi Kelhasan köyü bütün mahalle ve mezralarında, Kilimli Köyü bütün mahalle ve mezralarında, Karameşe Köyü bütün mahalle ve mezralarında ve Kozluk İlçesi Gümüşörgü köyü bütün mahalle ve mezralarında bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu' nun 11/C maddesi gereğince 18 Eylül 2015 Cuma günü saat 18.00' dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur."

2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Batman'ın Sason İlçesi kırsalında PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 teröristin öldürüldüğü belirtilirken bir kişinin de yaralı olarak ele geçirildi.