BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  GÜNCEL

Polisin dikkati Mardin'de faciayı önledi!

Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yola patlayıcı yerleştirmesi MOBESE kamerasınca kaydedildi.

Abone ol
PKK'nın Mardin'in Dargeçit ilçesindeki bombalı eylemi, MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Teröristler tarafından yol kenarına yerleştirilen bomba, kontrollü biçimde patlatılırken bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

MOBESE kamerasına yansıyan görüntülerde, 5 gün önce Midyat Caddesi'nde gece karanlığından faydalanan bir grup teröristin yoldaki taşları sökerek toprak zemini kazıp beyaz bir çuval içerisindeki yaklaşık 100 kilogram patlayıcıyı yerleştirdiği yer alıyor.
 
Yolu düzelten ve parke taşları yerleştiren teröristler daha sonra olay yerinden uzaklaşıyor.

KONTROLLÜ BİÇİMDE PATLATILDI 
 
MOBESE kameralarınca kaydedilen görüntüleri inceleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.
 
Bu çalışmaların da kaydedildiği MOBESE görüntülerine göre, güvenlik güçlerince olay yerinde inceleme yapılıyor.
 
Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekiplerince cadde ulaşıma kapatıldıktan sonra olay yerine gelen bomba imha uzmanlarınca patlayıcı robot ile kontrollü şekilde patlatılıyor.
 
Teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

DARGEÇİT'TE ŞEHİT HABERİ 
 
Dargeçit'te 3 Eylül günü Bahçebaşı Mahallesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir emniyet amiri ile 3 polis memuru şehit düşmüş, 8 Eylül'de de ilçe girişince terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan 4 polis memurundan biri kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.