BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,00
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Parlamentoda 80 PKK'lı milletvekili var

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, PKK'nın siyasi uzantısı olmakla suçladığı HDP'ye sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Biz HDP'nin olduğu hiçbir yerde olmayız" dedi.

Adan, Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "Olası seçime giden bir azınlık hükümetine destek verir misiniz?" sorusuna Adan, azınlık hükümetinin doğru olmadığını baştan beri söylediklerini anımsatarak, azınlık hükümetine ve seçim hükümetine karşı MHP'nin bakışının belli olduğunu söyledi.

MHP kadrolarının bütün siyasi partilerden daha fazla erken seçime hazır olduğunu vurgulayan Adan, "Erken seçim olursa MHP buradan iyi sonuç alacaktır. Bundan endişemiz yok. Ama bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar terör, ekonomik sıkıntılar, istikrarsızlıklar adına erken seçimin Türkiye'ye yarar getirmeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'de bir koalisyon hükümeti kurulması konusunda en tutarlı, en doğru duruşu MHP'nin sergilediğini ifade eden Adan, şunları söyledi:

"MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli sergiledi. Halkımız birinci parti olarak kimi parlamentoya soktu? AKP'yi. İkinci parti kim? CHP. Birinci ve ikinci partinin koalisyon kurması makul değil mi? Sayın Devlet Bahçeli'nin ilk ifade ettiği konu bu.

Parlamento 80 PKK'lı milletvekili var. Bu PKK'lı, Kandil'in tespit ettiği listenin meşru, doğru olmadığını bizden sonra kim açıkladı? Bugün ülkeyi yöneten Başbakan, 'bilgilendirme yapmayacağız, çünkü o bilgilerin nereye gideceği noktasında endişelerimiz var' dedi. HDP ve PKK ile ilgili tespitlerimiz tarih önünde haklılık kazanmıştır. Biz HDP'nin olduğu hiçbir yerde olmayız. Bugün Türkiye'nin gerçeklerine dönüp baktığımız zaman milletin birliğine, merhametine, şefkatine kurşun sıkılıyor. Milletin birliğine kasteden bu alçak, bu şerefsiz terör örgütünü meşrulaştıran AK Parti iktidarı oldu. AK Parti geçmişteki uygulamalarıyla Yüce Divanlık suç işlemiştir, Türkiye'yi tahrip etmiştir."