BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Paris’te Suriye zirvesi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye konusunda müzakerelerde bulunmak üzere ABD, İngiltere ve Fransa dışişleri bakanlarını Elysee ...

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye konusunda müzakerelerde bulunmak üzere ABD, İngiltere ve Fransa dışişleri bakanlarını Elysee Sarayı’nda kabul etti.
Hollande, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabious ile ABD ve Rusya’nın dün, Suriye’nin kimyasal silahları konusunda anlaşmaya varmasının ardından Esed rejiminin kimyasal silahlarının denetim ve imhası konusunda izlenecek süreci ele alacak. Kerry, Hague ve Fabius ayrıca üçlü bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda bakanlar, Fransa’nın; Suriye’nin kimyasal silahlardan arındırılması konusunda BM Güvenlik Konseyi’ne sunacağı tasarı üzerinde bir mutabakat sağlamaya çalışacak.
Bu arada Hollande dün akşam yaptığı açıklamada, Suriye’ye karşı "askeri seçeneğin" tümüyle masadan kalkmadığını ifade etti. Hollande, askeri müdahale opsiyonunun devam etmesi gerektiğini belirterek, aksi halde Şam yönetimi üzerinde baskı uygulanamayacağını dile getirdi.
(İHA)