BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  GÜNCEL

Paris'te olağanüstü güvenlik önlemleri

Fransa'da 17 kişinin öldüğü saldırıların ardından yarın Paris'te yapılacak 'birlik' yürüyüşü dolayısıyla olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşe Başbakan Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Merkel dahil çok sayıda liderin katılması bekleniyor.

Abone ol

Fransa'da 17 kişinin öldüğü saldırıların ardından yarın Paris'te yapılacak 'birlik' yürüyüşü dolayısıyla olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Yüzbinlerce kişinin katılması beklenen yürüyüş için başkente takviye birlikler sevkedildi.

Yürüyüşe aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angele Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Başkanı Mariano Rajoy, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da bulunduğu çok sayıda liderin de bulunduğu çok sayıda liderin katılacağı belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve güvenlik kabinesi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Fransa'nın önümüzdeki haftalarda da en üst düzeyde alarmda olacağını açıkladı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls Pazar günkü yürüyüşte, "Fransız halkının özgürlük tutkusunu haykıracağını" söyledi. Valls, "Fransa özgürlük düşmanları karşısında kararlı ve sert olacak" dedi.

Çarşamba günü Cherif ve Said Kouachi adlı iki kardeş mizah dergisi Charlie Hebdo'nun binasına saldırı düzenlemişti. 12 kişinin öldüğü saldırıda 11 kişi de yaralandı.

Kouachi kardeşler, 53 saat sonra, girdikleri bir matbaada öldürüldü. Kouachi kardeşlerin rehin aldığı iki kişi kurtarıldı.

Bu olayın hemen ardından, polis Paris'te bir Yahudi gıda marketinde 20 kadar kişiyi rehin alan Amedy Coulibaly'ye operasyon düzenledi. Olayda dört rehine öldü. Bu kişilerin Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıyı Kouachi kardeşlerle birlikte planladıklarını söylediği öne sürülen Coulibaly tarafından operasyondan önce öldürüldüğü öne sürülüyor.

Amedy Coulibaly'nin imamlı nikahlı kararı Hayat Boumeddiene ise aranıyor. Boumeddien'nin Perşembe günü bir kadın polis memurunun öldürüldüğü olayda Amedy Coulibaly ile birlikte olduğu belirtiliyor.