BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP liderinden MHP'yle ittifak açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, '2015 seçimlerinde MHP ile ittifaka girilecek mi?' sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''MHP ile aynı kökten geliyoruz, sıcak ilişkilerimiz var. Şu ana kadar MHP ile (seçime birlikte girmek) bu konuda bir görüşmemiz olmadı'' açıklamasını yaptı.

Destici, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü toplantıya katılan basın basın mensuplarına kırmızı karanfil dağıtarak kutlayan Destici, bütün gazetecilerin özgür bir şekilde çalışabilmesini arzu ettiklerini söyledi.

FRANSA'DAKİ SALDIRILAR

Paris'teki terör saldırılarına değinen Destici, olaylardan üzüntü duyduklarını belirterek, ''Terör, şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın bunun karşısındayız'' diye konuştu.

İnsanların fikirlerini özgürce söyleyebilmesi gerektiğine dikkati çeken Destici, bu yapılırken de bir başkasının sınırına müdahale edilmemesinin önemine değindi.

Saldırıyı mizah dergisinin peygambere yönelik yaptığı karikatürle değerlendirmenin yüzeysel kalacağını aktaran Destici, ''Evet .hiçbirimizin Peygamber Efendimize yapılan hakaret vari bu mizahı kabul etmemiz mümkün değil. Asla bir Müslüman bunu sebep göstererek onlarca insanı öldüremez. Sebebin bu olduğunu düşünmüyorum'' ifadesini kullandı.

Destici, Fransa'da 10 kişi öldüğünde dünyanın ayağa kalktığını, ancak Yemen ve Suriye'deki saldırılarda çok sayıda kişinin öldürülmesinin dünyanın gündeminde olmadığını belirterek, bütün olaylar birlikte ele alınarak, dünyanın teröre karşı ortak bir mücadele konsepti geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

YÜZDE 10 BARAJI

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, ''Seçim barajı'' ile ilgili bir soru üzerine, yüzde 10'luk söz konusu barajın geçmişte hak ihlallerine neden olduğunu, 2015'te bunun yaşanmasını istemedikleri için iptali yönünde Anayasa Mahkemesine başvurduklarını anımsattı.

Destici, ''Bunun kamuoyuna yansımasıyla Anayasa Mahkemesi üzerinde baskı kuruldu. Başkan, oylamaya katılamayacak duruma getirildi. Bir ay önce 'İktidarı rahatlatalım' gibi bir hava Anayasa Mahkemesi'nin içerisinde oluşmaya başlamıştı, bu duyumları almıştım'' iddiasında bulundu.

Bu yıl yapılacak seçimlerde, bir partinin seçilebilecek oyu alıp baraja takılması halinde Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali için bireysel başvuru yapabileceğini belirten Destici, hukuki karar sonucunda da oyu alan kişinin milletvekili olabileceğini öne sürdü.

Destici, seçimlerde Hazine'nin partilere yaptığı yardımlarla ilgili de Anayasa Mahkemesine başvuru yaptıklarını ancak bunun sonuçlanmadığını kaydetti.

MHP İLE İTTİFAK OLACAK MI?

''2015 seçimleri için MHP veya diğer partilerle ittifak içine girecek misiniz, görüşmeleriniz oldu mu?'' sorusuna yönelik ise Destici, MHP ile aynı kökten geldiklerini, sıcak ilişkileri olduğunu belirterek, şu ana kadar MHP ile bu konuda bir görüşmelerinin olmadığını söyledi. Destici, ''Bu, kamuoyunun yakıştırmasıdır, belki tabanların arzusudur'' dedi.

Destici, Meclis dışındaki diğer partilerle de yakın diyaloglarının olduğunu ancak o partilerle de ''seçime birlikte girelim'' şeklinde konuşmalarının olmadığını ifade etti.