BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  GÜNCEL

Paris Hilton haberleri gerekli mi?

Haber ajansı Associated Press, Paris Hilton haberlerini abonelerine 1 hafta geçmedi. Sonuç ne mi oldu dersiniz?

Abone ol

AP, konuyla ilgili kararının öyküsünü anlattığı haberinde, editörlerin "Bu medya fenomenini bir hafta süreyle takip etmezsek ne olacağını görmek istediklerini" yazdı.
Kararın alınmasıyla birlikte editörler "herhangi birisi bunun farkına varacak mı", "herhangi biri bunu umursayacak mı", "Bize ilginç bir şey söyleyen olacak mı" diye gün be gün takip ettiler.

Editörler, Hilton’la ilgili haber yayınlanmasının dikkati çektiğini, ancak bunun beklenen kadar olmadığını belirttiler. AP’nin haberinde, "AP’ye bağımlı olan binlerce medya kuruluşundan hiçbiri bizden Paris Hilton haberi istemedi.

Hiçbiri, haber değeri olan bir olayın atlandığı hissine kapılmadı" denildi. AP, esas tepkinin Hilton haberlerinin yayınlanmamasına değil, yasak fikrine geldiğini belirtti.

Ajansın Hilton haberlerine sansür koyma deneyi 19 Şubat’ta başladı. Bu dönemde yayınlanmayan haberler arasında Paris Hilton’un Las Vegas ve Beverly Hills’deki doğum günü partileri de bulunuyordu. Ajans ayrıca, Puerto Rico bürosundaki editörlere, Hilton’un ziyaretini yayınlamamaları talimatı verdi.