BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Paralimpik Türklere madalyalar

Türkiye kafilesindeki sporcular, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda dün akşamdan bu yana beş madalya kazandı.

Abone ol

Çiğdem Dede halterde bronz madalya kazandı.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'na katılan Türk kafilesi, şu ana kadar, biri altın, üçü gümüş olmak üzere 6 madalya kazandı.

Türkiye'ye ilk ve şu ana kadarki tek altın madalyasını Nazmiye Muslu dünya ve paralimpik rekorunu kırarak kazanmıştı.

Masa tenisinde mücadele eden Neslihan Kavas finale yükseldi. Çinli sporcu Lina Lie ile Kavas'ı karşı karşıya getirecek final maçı yarın akşam TSİ 22.00'de yapılacak.

Aynı branşta mücadele eden Kübra Öçsoy ise yarı finalde Rus Yulia Ovsyannikova'ya 3-2 mağlup oldu. Öçsoy, bronz madalya için mücadele edecek.

Doğumgününde final

Türkiye'ye gümüş madalya getiren paralimlik sporculardan biri kadınlar artı 70 kilo judoda mücadele eden Nazan Akın oldu.

Excel Arena'da yapılan müsabakalarda milli judocu, çeyrek finalde Bulgar Ivomira Mihaylova'yı, yarı finalde de Fransız Celine Manzuoli'yi yenerek adını finale yazdırdı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre doğum gününde final maçına çıkan 19 yaşındaki Akın, Çinli Yanping Yuan'a 5. saniyede ippon puanıyla yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Duygu Çete de 57 ve altındaki kilo grubundaki mücadelede bronz madalya kazandı.

Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar halter 44 kiloda mücadele eden Çiğdem Dede, gümüş madalya kazandı.

Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, ilk hakkında 105 kiloda başarısız olan 32 yaşındaki milli sporcu, ikinci hakkında barı kaldırdı. Son hakkında önce 113 kilo bildiren Çiğdem Dede daha sonra bu kiloyu 109'a indirdi ancak başarılı olamadı.

Milli halterci, 105 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yine halterde kadınlar 56 ve altındaki kilo grubunda mücadele Özlem Becerikli de bronz madalya kazandı.

Mayından madalyaya

Türkiye'ye paralimpik oyunlarda ilk madalyasını atıcılık 10 metre havalı tabancada mücadele eden Korhan Yamaç getirdi.

Royal Artillery Barracks'taki mücadelede, elemelerde 566 puanla 5. olarak finallere kalan Korhan Yamaç, finalde 664,7 puan topladı ve Güney Koreli sporcu Seakyun Park ile aynı puana ulaştı.

Altın madalyayı kazanan sporcuyu belirlemek için yapılan ''shoot-off'' atışlarında Güney Koreli Park 10.8 puanlık atışıyla altın madalya kazanırken, Korhan Yamaç 9,9'luk atışıyla gümüş madalyada kaldı.

Yamaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bayrağımızı ikincilikte görmek güzel ama asıl yeri birincilik. Ailem başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim'' dedi.

Yamaç, Paralimpik Oyunları'nda, yarın 25 metrede, perşembe günü de 50 metrede madalya mücadelesi verecek.

Kara Harp Okulu'ndan 1993 yılında piyade teğmen olarak mezun olan Yamaç, 1995'te mayın patlaması sonucu sağ ayağını kaybetmişti.