BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.412,88
HABER /  GÜNCEL

Paralel yapı operasyonunu erkene aldıran detay

Paralel yapıya yönelik yapılan operasyonun tarihini erkene aldıran detay ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul Başsavcı vekili Orhan Kapıcı'nın nezaretinde başlatılan operasyon bayramdan sonra yapılacaktı ancak paralel yapıya mensup polislerin operasyon bilgisini dışarıya sızdırmasından sonra İstanbul Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı kritik bir karar alarak operasyon tarihini erkene aldı.
 
134 kişinin isminin yer aldığı operasyonun bilgisini dışarıya sızdırdığı öne sürülen polis de örgüte yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

SABAHA KARŞI YAPILACAKTI AMA

Operasyon daha önce görülmemiş bir biçimde geceyarısı çok erken bir saatte yapıldı. Operasyon sabaha karşı yapılacaktı ancak polislerin operasyon bilgisini dışarıya sızdırmasından sonra İstanbul Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı kritik bir kararla saati erkene aldı.

17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını yürütürken görevden alınan ve ardından meslekten ihraç edilen eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, dün sabah saatlerinde Twitter hesabından yayınladığı 'Havada operasyon kokusu var' başlıklı mektupta yine operasyon olacağını haber vermişti.