BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  EKONOMİ

Türk işletmelerin dijitalleşme endeksini yükseltecek

Vodafone Türkiye, Yarına Hazırım Platformu’yla Türkiye’deki işletmelerin verimliliğini artırmak için düğmeye bastı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, bir süre önce lanse ettikleri platformla Türkiye’de işletmelerin dijitalleşme endeksinin

Abone ol

Vodafone Türkiye,Yarına Hazırım Platformu'yla Türkiye'deki işletmelerin verimliliğini artırmak için düğmeye bastı.Türkiye'deki işletmelerin dijitalleşme endekslerinin yüzde 48 oluğunu ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu başkanı Gökhan Öğüt,ilk etapta dijitalleşme endeksini yüzde 75'e çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

İlk etapta işletmelerin dijitalleşme endeksini yüzde 75’e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Öğüt, platformun işletmelerin değişen iş dünyasında yarına ne kadar hazır olduklarını ve hazır olmak için neye ihtiyaç duyduklarını anlamalarını sağladığını kaydetti.

REKABETÇİ ÖZEL SEKTÖR

Gökhan Öğüt, “Müşterilerimizin ihtiyacı en önemli önceliğimizi oluşturuyor. Yarına Hazırım Platformu’nu kurumsal müşterilerimizin daha iyi bir gelecek için ulaşmak istedikleri dijitalleşme hedefine hizmet etmek üzere geliştirdik. Platform dijital dönüşümün en somut adımlarından biri olma özelliğini taşıyor” dedi.
Öğüt, uzun vadede hedeflerinin ise Türkiye’de işletmelerin en az yüzde 50’sini yüzde 80’lik dijitalleşme endeksine kavuşturarak, Türkiye’yi dijital dünyada üst sıralara taşımak olduğunu belirtti. Öğüt, “İşletmelerin dijitalleşmelerini artıracak çözümler finansal karlılıklarına da olumlu katkı sağlayacak. Çünkü tüm dünyada dijitalleşen işletmelere baktığımızda bu işletmelerin kaynaklarını artırmadan, gelirlerini sektörlerinin yüzde 9 üzerinde büyüttüklerini, karlılıklarının sektörlerinin yüzde 26 üzerinde gerçekleştiğini, pazar değerlerinin sektörlerinin yüzde 12 üzerinde belirlendiğini görüyoruz.”

İHTİYAÇLARI TESPİT EDİLDİ

Yarına Hazırım Platformuna katılan şirketlerden çıkan veriler ise şöyle:
- Her 10 işletmeden 6’sı sahada araç kullanıyor. Ancak yüzde 76’sı araçlarını takip etmiyor.
- Ayrıca her 10 işletmeden 6’si sahada ekibiyle iletişim kurmaya ihtiyaç duyuyor. Ancak yüzde 96’sı ekipleri arasında anlık iletişim sağlayacak teknolojileri kullanmıyor.
- Her 10 işletmeden 7’si müşterilerine tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyuyor. Ancak bu işletmelerin yüzde 55’i bu ihtiyacına yardımcı olacak teknolojileri kullanmıyor.
- Her 10 işletmeden 6’sının işyeri dışında tahsilat yapmaya ihtiyacı var. Ancak yüzde 43’ü kolay ödeme imkanı sunan Mobil Pos teknolojisini kullanmıyor.
- 10 işletmeden 4’ünün işini internet ortamına taşıyarak satış yapmaya ihtiyacı var. Yüzde 63’ü bu teknolojik çözümü kullanmıyor.

'HER ÖLÇEKTEN FİRMAYA AÇIK'

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise, işletmelerin iş dünyasının çok hızlı bir şekilde değiştiğini kabul ettiğini belirterek, “Özellikle KOBİ’lerin büyük firmalardan farklı olarak kaynakları kısıtlı ve sürekli yeni yatırım yapacak güçleri yok.
Yarına Hazırım Platformu’nun ana hedef kitlesi KOBİ’ler. Ama her ölçekten işletme, Vodafone müşterisi olsun olmasın bu hizmetten yararlanabiliyor. Tamamen dijitalleşme kavramı üzerine kurduğumuz ve ücretsiz olarak yararlanılabilen bu platform ile ilk etapta 440 işletmeye ulaştık. Hedefimiz Türkiye çapında 30 bin işletmeye ulaşmak” dedi.