BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.455,76
HABER /  GÜNCEL

Para kaynağına sıkı takip

Meclis'teki tasarı hükümete, Türk Hukuk Sisteminde olmayan bir yetki veriyor...

Abone ol

Eğer tasarı yasalaşırsa hükümet, terörle bağlantısı olduğu iddia edilen herkesin mal varlığına yargı kararı olmaksızın el koyabilecek.
 
Muhalefet yargı kararına gereksinim duymadan uygulanacak bu yetkiye karşı.. Onlar, Tasarının anayasa mahkemesinden döneceğini düşünüyor. Hükümetse, Türkiye'nin terör izmle mücadele konusunda, Birleşmiş Milletlere verdiği taahhüdü hatırlatıyor.

Türkiye uluslararası arenada gri listede.. Yani Türkiye; BM ve AB gibi platformlarla terör konusunda işbirliği en az olan ülkeler arasında.. Siyah listede ise sadece 2 ülke var.. O ülkelerse İran ve Kuzey Kore..

Şimdi Türkiye kara listeye düşmemek için; terörle uluslararası arenada yapılan mücadelede etkin bir biçimde yer alacak. Peki, sistem nasıl işleyecek?

BM'nin bir grup, kişi ya da organizasyon hakkında verdiği terörist kararını Türkiye de kabul edecek. Yani, Hükümet, Türkiye'de faal olan o terörist grupların mal varlığına BM'nin talebiyle el koyacak. Karşılıklılık esasıyla aynı şekilde Türkiye de, yabancı bir ülkede faaliyet gösteren PKK 'nın faaliyetlerini engelleyebilecek.

Örmeğin ROJ TV eskisi gibi rahat hareket edemeyecek. Muhalefet özellikle bu son bölümde hassas.. Yani onlar mütekabiliyet konusunda eşitlik istiyor. Tasarının bu ay içerisinde yasalaşması bekleniyor.