BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  DÜNYA

Papazlar imamları yendi

Papazlar ve imamlar karşı karşıya geldi. İmamlar yenildi.

Abone ol Almanya’nın Dortmund kentinde Türk imamlarla Alman papazlar arasında yapılan futbol karşılaşmasını papazlar 6-1 kazandı.

Türk ve Alman din adamları arasında dinlerarası diyalog ve hoşgörünün her iki toplum arasında yaygınlaşması amacıyla yapılan futbol maçı, 1. lig takımlarından Borussia Dortmund kulübünün tesislerinde yapıldı.

Yahudi bir hakemin yönettiği maçta 6’şar kişilik kadrolarla sahaya çıkan imam ve papazlar sahada kıyasıya bir mücadele sergilediler. İlk yarı imamların 3-1’lik mağlubiyetiyle sona erdi. Karşılaşmanın ilk golünü imam Ahmet Garip kaydetti.

Tamamı 60 dakika oynanan karşılaşmanın ikinci yarısında papazların oyun hakimiyeti karşısında imamlar, üst üste 3 gol daha yiyerek maçtan 6-1 yenik ayrıldı.

Karşılaşma sonrası her iki tarafa da birer kupa verildi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Türkiye’nin Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Gündüz de kaleci olarak takımda yer aldı.

Gündüz, "Bu futbol karşılaşması üçüncü maç oldu. Geçen yıl ilkini yaptığımız karşılaşmayı 7-4 Türk imamlar kazanmıştı. Daha sonra papazlar kazandı, bu yıl da onlar kazandı. Din adamları arasında hoşgörünün devamı için kısmet olursa gelecek yıl daha iyi organize olacağız"