BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  DÜNYA

İrandan dakikada 11 bin füze

İran silahlarını kuşandı. Olası ABD saldırısına karşı şok planı hazır.

Abone ol

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Mahmud Çaharbaği, ''muhtemel bir saldırı durumunda dakikada 11 bin füze ve topu ateşleyebilecek kapasiteye sahip olduklarını'' söyledi.

Devrim Muhafızlarının elindeki füze ve topların İranlı uzmanlarca yapıldığını, ''radara yakalanmadığını ve isabet kabiliyetinin yüksek olduğunu'' anlatan Çaharbaği, ''Sahip olduğumuz füze sistemlerinin dünyada bir benzeri yok'' ifadesini kullandı.

Cep telefonu boyutlarında bir sistem geliştirdiklerini ve bunu bütün topçu birliklerinde kullanılır hale getirdiklerini söyleyen Çaharbaği, ''Bu sistem sayesinde istediğimiz hedefi vurabiliriz'' dedi.

Güdümlü füzelere sahip olduklarını da ifade eden İranlı komutan, Devrim Muhafızları füze ve topçu birliklerinin özellikle Basra Körfezi, Umman Denizi ve Irak sınırında konuşlandırıldığını belirtti. Tuğgeneral Çaharbaği, halihazırda ellerinde 150 kilometre menzilli füzeler ve 70 kilometre menzilli toplar bulunduğunu ifade ederek, kısa zamanda 250 kilometre menzilli füzeler üreteceklerini söyledi.

İranlı general, ''Gelecekte bir savaş olacaksa bu çok uzun sürmeyecek. Çünkü bu savaşın ilk günlerinde düşmanı yeneceğiz. Düşmanlar, İran'a saldırdıklarında ne kadar zayiat vereceklerini iyi hesaplasınlar. Onları yaptıklarına pişman edeceğiz'' diye konuştu.