BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,69
HABER /  GÜNCEL

Antrenör Kop, Uluça karşı

Süreyya'nın eşi ve antrönürü kendisi hakkında yazı yazan Uluç'a dava açtı.

Abone ol

Milli atlet Süreyya Ayhan'ın eşi ve antrenörü Yücel Kop, Fotomaç Gazetesi ve yazıyı kaleme alan Hıncal Uluç hakklarında "Kişilik Haklarına Saldırıda bulunulduğu" iddasıyla 20 bin YTL'lik manevi tazminat açtı.

"SAKATLANAN ATLETİN ANTRENÖRÜ GERİ ZEKALIDIR"

Yücel Kop'un avukatı Osman Buldan tarafından açılan davanın dilekçesinde, Kop'un Türk Atletizm Milli Takımına 17 sporcu kazandıran, bir çok sportif başarıda katkısı bulunan ve spor camiasında tanınan bir kişi olduğu kaydedildi.

Dilekçede, Hıncal Uluç'un 13 Haziran 2007 tarihli Fotomaç Gazetesi'nde, Yücel Kop ve eşi Süreyya Ayhan Kop ile ilgili kaleme aldığı köşe yazısında, ''Bir atlet antrenmanda sakatlanıyorsa, onun antrenörü geri zekalıdır. Bunu açık söylüyorum'' şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.

Dava dilekçesinde, söz konusu köşe yazısında, ''...Yücel Kop, Süreyya'nın Dünya Şampiyonası'nda bir şey yapamayacağını, belki yarı finale bile katılamayacağını gördü. 'Sakatlandı' diyerek kenara çekti ki, gelecek seneki olimpiyatları hedef gösterip bir sene daha devlet yardımı almaya devam etsin. Ekmek elden su gölden, Avrupalarda, Amerikalarda sefa sürsün...'' şeklinde ifadelere de yer verildiği aktarıldı.

"KOP'A AÇIKÇA SALDIRI" 

Dava dilekçesinde, şunlar kaydedildi: ''Uluç, Kop'un, sakatlık bahaneleriyle devlet yardımı aldığını ileri sürmektedir. Bir kere Yücel Kop, emeklidir. Antrenörlük nedeniyle devletten ne yardım ne de maaş almaktadır. Avrupa'da (Almanya) ve Amerika'da yapılan hazırlık kamplarının giderlerini de kendileri karşılamaktadır. Müvekkil ve eşi, kendi kaynakları ile Pekin Olimpiyatlarında ülkeyi temsil için hazırlık kampı yaptıkları bir dönemde Uluç, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak, Kop'u toplum önünde, 'ekmek elden, su gölden...' demek suretiyle küçük düşürmüştür.''

Dava konusu köşe yazısındaki ifadelerle Kop'un ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' savunularak, Fotomaç Gazetesi ve gazeteci Hıncal Uluç'tan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 20 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu