BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Papaz ameliyatla kadın olacak

Ameliyatla kadın olacağını açıklayan papaz ülkeyi karıştırdı. Ameliyattan sonra görevine devam edip etmeyeceğine ise bakın nasıl karar verildi.

Abone ol

Finlandiya'nın güneydoğusundaki yerleşim birimi İmatra'da 30 yıldır görev yapan 55 yaşındaki papaz Olli Aalto, cinsiyet değiştirerek kadın olacağını açıklayınca şaşkınlığa neden oldu.

Başpiskopos Veikko Huottari'nin, papazın cinsiyet değiştirdikten sonra görevine devam edemeyeceğini açıklaması ise Finlandiya'yı ikiye böldü. Başpiskopos daha sonra geri adım attı.

KADIN OLARAK GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Halkın bir kısmı, papazın cinsiyet değiştirdikten sonra görevine devam etmesini isterken; diğer kısmı ise Aalto'nun istifa etmesi gerektiğini savunuyor.

Papazın görev yaptığı kilisedeki onlarca üyenin istifa etmesi üzerine devreye Eşitlik Ombudsman'ı girdi. Ombudsmanın, 'Cinsiyet değiştirdiği için kimsenin işten atılamayacağı'nı açıklaması üzerine Başpiskopos geri adım atarak, Olli Aalto'nun kadın olarak papazlık görevine devam edebileceğini duyurdu.

PAPANIN EŞİ DESTEKLİYOR

Son 1 haftadır Finli gazetelerin birinci sayfadan yer verdiği olayla ilgili, apazın 2 kez evlendiği ve 2 çocuğu bulunduğu, ayrıca eski eşlerinden birinin Aalto'nun cinsiyet değiştirme kararını desteklediği ifade edildi.

Ameliyat olmak için yılbaşından itibaren 1 yıl ücretsiz izin alan papaz Aalto'nun, cinsiyet değiştirdikten sonra görevine devam edip etmemeye henüz karar vermediği belirtildi.