BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Emniyet Müdürüne fuhuş şoku!

Çorum bu skandalla sarsldı. Emniyet Müdürü fuhuş nedeniyle gözaltına alındı. Bakın olayın detayları nasıl?

Abone ol

Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Alat da var. Fuhuşa göz yumduğu iddia edilen Alat çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Açığa alınan Emniyet Müdürü'nün yerine, geçici olarak Çorum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Ömür Ceylan atandı.

Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda  ilçede hayat kadınları ile fuhuş yapan ve bunlara aracılık yaptıkları belirlenen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Operasyonda bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Jandarma ekiplerinin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Alat'ı da gözaltına aldığı iddia edildi.

Gözaltındakilerin, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldüğü, öğlen saatlerinde de adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.

12-13 KİŞİ GÖZALTINDA

Çorum Valisi Mustafa Toprak, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği toplantısı için Tokat'ta bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu aşamada benim bir şey söylemem yanlış olur. Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir çalışma var, dün fuhuş operasyonunda 12-13 kişi gözaltına alınmıştı. Hassas bir konu olduğu için net bir açıklama yapabilecek durumda değilim. Birkaç saat içinde kimin neyle suçlandığını bilme imkanı olabilecek. Sungurlu Emniyet Müdürü gözaltına alındı veya alınmadı diyemem. Konu şu anda savcılık aşamasında. Bu aşamada benim bir şey söylemem yanlış olur.''

BÜYÜK YANKI BULDU

Emniyet Müdürü'nün tutuklanması ilçede büyük yankı buldu. Operasyonu yürüten İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği'nin önümüzdeki günlerde de konuyla ilgili başka kişileri gözaltına alabileceği ileri sürüldü. İlçe Emniyet Müdürü C.A. birlikte gözaltına alınan diğer 9 kişinin ise yarın adliyeye gönderilmesi bekleniyor.