BIST 10.099
DOLAR 32,32
EURO 35,01
ALTIN 2.423,71
HABER /  DÜNYA

Papadopulos, Rumları kınadı

Papadopulos, Kıbrıslı Rumların tazminat talep etmek için Mal Tazmin Komisyonuna başvurmasına sert tepki gösterdi.

Abone ol

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, ”Kıbrıslı Rumların tazminat talep etmek amacıyla Mal Tazmin Komisyonuna başvurmasının ayıplanacak ve kınanacak bir durum olduğunu” iddia etti.

Papadopulos, Güney Kıbrıs'ta yayımlanan Haravgi gazetesine verdiği demeçte, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Ksenidi-Aresti davasına ilişkin kararına ve KKTC'deki Mal Tazmin Komisyonuna değindi.
Papadopulos, Rum Hukuk Dairesinin (Başsavcılık), AİHM'nin Aresti davası kararına ilişkin olarak ayrıntılı bir açıklama yaptığını ve Başsavcılığın şu anda ileriki adımları incelediğini söyledi.

Davaya ilişkin olarak Rum hükümetinin, yüksek harcamalar karşılığında, AB ülkelerinin ileri gelen hukukçularından bilirkişi görüşü aldığını da belirten Papadopulos, söz konusu bilirkişi görüşleri doğrultusunda hareket edildiğini ifade etti. Papadopulos, kendileri tarafından hiçbir hatanın yapılmadığını ve bir ihmal bulunmadığını kaydetti.

Hukuki bir konu olan Aresti davasının hukuki boyutlarıyla ilgili görüşlerini dile getirmek istemediğini ifade eden Papadopulos, bu konudaki öngörüsünün, ”Aresti davası kararının, Mal Tazmin Komisyonunun geçerliliği konusuna ilişkin olarak henüz net bir karara bağlanmadığı ve muallakta kaldığı şeklinde olduğunu” söyledi.

Papadopulos, “Kıbrıslı Rumların tazminat talep etmek amacıyla Mal Tazmin Komisyonuna başvurmasının ayıplanacak ve kınanacak bir durum olduğunu, olayların, 'Kıbrıs Cumhuriyetinin geçerliliğini ve meşruluğunu yaraladığını” iddia ederek, müracaatların Komisyona meşruluk ve yasallık kazandırdığını dile getirdi.