BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.441,30
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kültür Başkenti İstanbula kitap

İstanbul Belediyesi'nin steğiyle 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul için kşitap hazırlandı.

Abone ol İstanbul Büyükşehir Belediyesinin isteğiyle Tuna Köprülü tarafından hazırlanan “Kültür Başkenti İstanbul” adlı kitabın basın tanıtımı, Yeniköy'deki Sait Halim Paşa Yalısında yapıldı.

Tanıtım kokteylinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kültür ve medeniyet şehri olan İstanbul'da farklı kültür ve kesimlerden insanların asırlardır barış ve mutluluk içinde yaşadıklarını söyledi.

Böyle bir şehirde yaşamanın da yöneticilik yapmanın da bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Topbaş, “İstanbul'un tüm güzelliklerinin dünyaya yansıması lazım. Ben İstanbul'u, tarihin çeyiz sandığı olarak görmekteyim. Adeta bir dünya kolonisi. Kıtaların buluşması gibi insanların da buluştuğu, kaynaştığı, sevgi ve hoşgörünün yansıdığı bir şehir” dedi.
İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinin herkese büyük sorumluluklar yüklediğini ifade eden Topbaş, 2010 yılına çok daha farklı hazırlanılması gerektiğini kaydetti.

İstanbul'un her noktasının ayrı ayrı birer kitap olarak yazılabileceğini anlatan Topbaş, Köprülü'nün yazdığı kitabın İstanbul'un kültürel zenginliklerini yansıttığını söyledi.

Topbaş, aslında İstanbul'un ciltlere sığmayacak kadar zenginlik sahibi bir kent olduğunu ifade ederek, özetin çok daha özetini hazırladıklarını belirtti.

2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul için böyle bir kitap hazırlamayı uygun gördüklerini kaydeden Topbaş, “İstanbul'u iyi yansıtacak, İstanbul adına hazırlanmış bir eser yoktu. Kültür Başkenti İstanbul kitabı bu boşluğu ciddi boyutta dolduracak” dedi.