BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  GÜNCEL

Papa suikasçileri yakalandı

Papa 16. Benediktus’a suikast hazırlığındaki bir grup terörist İstanbul’da tutukladı.

Abone ol

İtalyan gazetelerinden La Repubblica İstanbul"daki emniyet birimlerinin, Papa 16. Benediktus"a suikast hazırlığındaki bir grup teröristi de "birkaç hafta önce" İstanbul"da tutukladığını ileri sürdü. Haberde şöyle devam edildi:

"Bundan birkaç hafta önce İstanbul polisi, ziyaret sırasında Papa"ya ve maiyetindekilere suikasta niyetlenen bir grup teröristi ortaya çıkararak tutukladı. Ancak örgütün Türklerden mi, yoksa başka ülkelerden gelen kişilerden mi olduğu konusunda bilgi verilmedi. her halükarda 16. Benediktus"un, ek güvenlik önlemi olarak kullanabileceği çelik yelek de hazır. Beş kardinal de çelik yelek giymek durumunda kalabilirler".

Haberde, Papa"yla birlikte Türkiye"ye gelecek olan Papalık Hıristiyanlararası Birlik Kurulu Başkanı Kardinal Walter Casper"in de teröristler tarafından hedef seçilebileceği iddiasına yer verilerek, "Kaynaklardan edinilen bilgilere göre teröristler, "büyük hedef" konumundaki Papa yerine başka birini de hedef alabilir. Onun yerine, kendisinin en güvendiği elemanlardan birini vurmak suretiyle, aynı etkinin yaratılması yoluna başvurabilirler" denildi.

Haberde, Papa"nın korumasını sağlamak amacıyla, İtalya ve Vatikan"ın güvenlik ve istihbarat elemanlarının yanı sıra İsrail"in gizli servisi MOSSAD elemanlarının da Türk güvenlik birimlerine destek vermek amacıyla Türkiye"ye geldiğini iddia etti. Türk güvenlik birimlerinin, Papa 16. Benediktus"un ziyaret sırasında çelik yelek giymesinden yana olduğu belirtildi.

La Repubblica, Papa"ya refakat edecek bazı kardinallere de çelik yelek giydirilmesinin ihtimal dahilinde olduğunu ileri sürdü.