BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

Panik yapıp koşmaya başlayınca...

Bursa'da annesi ve ağabeyiyle yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki Buğra Demirkıran, seyir halindeki beton mikserinin altında kaldı ve...

Abone ol

Bursa'da annesi ve ağabeyiyle yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki Buğra Demirkıran, seyir halindeki beton mikserinin altında kaldı. Kazada sol bacağı kopan küçük çocuğun sevk edildği özel hastanede, iddiaya göre ailesinden 15 bin TL peşin para istendi. Bu parayı bulamayan aile çocuklarını bu kez Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi. Minik Buğra Burada ameliyat edildi.

Merkez Yıldırım İlçesi Akçağlayan Mahallesi'nde oturan 31 yaşındaki Nilüfer Demirkıran oğlu Buğra ile evden çıktı. İlkokul birinci sınıfa giden 7 yaşındaki diğer çocuğu Batın'ı okuldan alan Nilüfer Demirkıran, daha sonra iki çocuğuyla birlikte evlerinin karşısında bulunan büfeden ekmek aldı.

Annesinin elinden tutarak yolun karşısına geçmek isteyen Buğra Demirkıran, 59 yaşındaki Şenol Ç. yönetimindeki 16 CPB 76 plakalı beton mikserini görünce bir an panik yaparak annesinin elini bırakıp koşmaya çalıştı. Annesinin ve ağabeyinin gözleri önünde beton mikserinin tekerleklerinin altında kalan Buğra'ya ilk müdahaleyi çevredeki esnaf yaptı. Bacakları mikserin tekerleklerinin altında kalan küçük Buğra'nın sol bacağı diz altından koptu. Özel bir otomobille önce Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk buradaki ilk müdahalenin ardından ailesinin isteği üzerine ambulansla özel bir hastaneye sevk edildi.

ÖZEL HASTANE 15 BİN TL PEŞİN İSTEDİ

İddiaya göre özel hastane yetkilileri, küçük çocuğun sol bacağının diz üstünden sağ ayağının ise bileğine kadar olan kısmının kangren riskine karşı kesilmesi gerektiğini belirterek, aileden ameliyat masrafı olarak 15 bin TL istediler.

Parayı hemen veremeyeceklerini söyleyen baba 37 yaşındaki Murat Demirkıran, hastaneden olumsuz yanıt alınca oğlu Buğra'yı tekrar ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdü. Tıp Fakültesi'nde ameliyata alınan minik Buğra'nın sol bacağı diz kapağı altından kesildi. Geçirdiği ameliyatın ardından sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Buğra'nın mikser altında kalan diğer bacağının kurtarıldığı kaydedildi