BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL

Pamuku hallet köşeyi dön!

Ergenekon'da dinlenen telefon görüşmeleri dehşet verici.. Ürküten diyalog Orhan Pamuk ile ilgili.

Abone ol

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’a suikast planları, Ergenekon oluşumu kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan eski Uzman Çavuş Muhammed Yüce, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ ve tetikçi Selim Akkurt arasında yapılan ve mahkeme kararı ile dinlenen telefon görüşmelerinde ortaya çıktı. 

Yüce, aynı görüşmede, İstanbul’da bir işadamının finansal yönden kendilerine destek sağlayacağını, Kadıköy’de bir hákim ile savcının da arkalarında olduğunu anlatıyordu.

AĞCA GİBİ OLMAYALIM

Selim Akkurt ise kaygılı bir sesle, sonlarının Mehmet Ali Ağca gibi olmasından çekindiğini dile getirdi ve Hrant Dink cinayeti tetikçisi O.S.’yi da örnek göstererek, "Ağca gibi olmayalım. Sonra bize vatan haini derler. O.’nun hesabında trilyonlar var. Çevresindekiler de kahraman oldu" ifadesini kullandı. Bu sözlere Muhammed Yüce;

-"Orhan Pamuk’u sen, ben, fuji halledeceğiz. 2 trilyon da hesabımızda olacak. Var mısın oğlum" diye yanıt verdi. Bunları duyan Akkurt da, Yüce’yi onayladı.

BİZE PEKER BAKACAK

Bu konuşmanın ardından Muhammed Yüce’nin, teyzesinin oğlu Ç.Ç.’ye gönderdiği SMS mesajında da;
- "Orhan’ı konferans çıkışı halledeceğiz. 5 trilyon hesabımıza yatacak, benzin istasyonu ve villa verecekler. Sedat Peker’de bize cezaevinde bakacak" yazdığı belirlendi. Fikri Karadağ’ın da telefonla görüştüğü Muhammet Yüce’den, suikast için Kurban Bayramı sonrasının planlandığını, Selim Akkurt’u buna göre yönlendirmesini istediği anlaşıldı.

VATAN ELDEN GİDİYOR

Fikri Karadağ’ın bu konuşmalar sırasında sık sık "Vatan elden gidiyor", "Yeni ordu kurulması lazım gibi" sözler ettiği de belirlendi. Bunun üzerine Muhammed Yüce’yle görüşen Selim Akkurt’un da;
- "Bayramın bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum" dediği öne sürüldü. Mahkeme tarafından dinlenen bu telefon görüşmelerini Soruşturma Savcısı Zekeriya Öz, eski Uzman Çavuş Muhammed Yüce’ye sordu. Ancak Yüce, "Bunlar telefonda yaptığımız şakalardı" diyerek suçlamayı reddetti.

Toygun Atilla/Hürriyet