BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'ndan Gandi'ye ağır sözler

CHP'deki kriz diğer siyasi partilerin de gündeminde. Sert görüşleriyle bilinen Pamukoğlu, CHP liderine fena yüklendi.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Kılıçdaroğlu için "sen değil bir siyasi parti genel başkanlığı, sana teslim edilen 10 kazın 5'ini akşam kümese getirecek yeteneğe sahip değilsin, gümüş zurna senin neyine" ifadelerini kullandı.

Her hafta gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu, bu haftaki açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

"RESEPSİYON KARARINI 10 GÜNDE VEREMEYEN"

Zehir zemberek sözlerle eleştirdiği Kılıçdaroğlu'nu topa tutan Osman Pamukoğlu, CHP liderini beceriksizlik ve yeteneksizlikle suçladı. İşte o açıklama:

"Bütün ülke şu geçen birkaç ayda gördü ki bir dediği bir dediğini tutmayan, kendi oyuna bile sahip çıkamayan, ne giyeceğini bile seçmekten aciz, PKK'ya genel af isteyen, Atatürk'ün yönettiği Dersim harekatına abuk sabuk laflar eden, Türkiye'de olup biteni AB'ye rapor etmeye söz veren, bir resepsiyon kararını 10 günde veremeyen, bir türban işi çıkartıp sonra da şaşıp kalan, güya muhalefet yapacağım diye 2 dakikada 21 kere "Sayın Başbakan" diyen partisinin değişen tüzüğünden bihaber kurultay yapıp sonra da Yargıtay kapılarında volta atan, dört parçalı partide kendini genel başkan sanan kemankeş Kemal, sen değil bir siyasi parti genel başkanlığı, sana teslim edilen 10 kazın 5'ini akşam kümese getirecek yeteneğe sahip değilsin, gümüş zurna senin neyine."

"DEVLET ADAMLIĞI SENİN GİBİLERE KAYDIYSA"

Siyasi partinin devleti yönetmeye talip olan örgütün adı olduğunu anlatan Pamukoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Devlet ancak devlet adamlarıyla yönetilir. Devlet adamlığı sen ve senin gibilere kaldıysa vay bu memleketin haline. Bize demokrasi, laiklik, Cumhuriyet, söz ve ifade özgürlüğünden bahsetmek senin haddin değil, senin buna ne eğitimin ne memurluğun ne de kökün saçağın yetmez. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti, onun ilkeleri ve devrimleri ile senin ne benzerliğin var?"