BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  POLİTİKA

Bu da Çankaya'nın gözünden resepsiyon

29 Ekim resepsiyonuna ilişkin görüntüler Köşk'ün resmi sitesinde yayımlandı. Gül'ün bizzat seçtiği kareler arasında, Harünnisa Gül ile tokalaşmayan Recep Akdağ ve AK Partili İhsan Arslan yer almadı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu yıl ilk kez 'eşli' olarak verdiği 29 Ekim resepsiyonuna ilişkin fotoğraf kareleriyle video görüntüleri, Çankaya Köşkü'nün resmi internet sitesine konuldu. Kareleri, fotoğrafa olan merakıyla bilinen Cumhurbaşkanı Gül bizzat seçti.

MHP'YE ÖZEL İLGİ

Gül'ün seçtiği 100'e yakın fotoğrafta, siyasetçiler, spor ve sanat dünyasının ünlüleri ile medya mensupları yer aldı. Resepsiyon kareleri için sitede özel olarak, '29 Ekim 2010 Kutlamalar ve Resepsiyon Özel Fotoğrafları' adıyla bölüm ayrıldı. Öne çıkan detaylar şöyle: 

- Siteye konulan fotoğraflar arasında dikkat çeken ayrıntıların başında, MHP'lileri gösteren karelerin çokluğu oldu. Resepsiyona katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tam 3 kare verilirken, MHP'li milletvekillerinin tümümün fotoğrafları da yayımlandı. 

- Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yayımlanan fotoğraflarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinin görüntüleri ise birer kare ile sınırlı kaldı.

CHP'DEN BİR KARE 

- Seçilen fotoğraflarda, geceye eşsiz katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Muş Milletvekili Sırrı Sakık'tan birer kare yer aldı. CHP'den ise İstanbul Milletvekili Ahmet Tan'ın görüntüsü siteye konuldu.

TÜRKİYE MOZAİĞİ 

- Cumhurbaşkanı Gül, kareleri seçerken 'Türkiye mozaiğine' özel vurgu yaptı. Azınlıkların dini liderlerini gösteren karelere sitede yer verilirken, yine atletizmde Türkiye'yi temsil eden ve dünya çapında başarı gösteren Etiyopya asıllı sporcu Elvan Abeylegesse'nin fotoğrafı da da sitede yayınlandı.

Tokalaşmayan isimlere sansür!
Sitede dikkat çeken bir başka ayrıntı da, Gül'ün seçtiği karelerde eşi Hayrünnisa Gül'le tokalaşmayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın hiçbir karesine yer verilmemesi oldu. Siteye konulan resepsiyona ilişkin videoda da aynı isimler by-pass edildi.