BIST 10.174
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.458,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na yeni Brütüs'ler

Kılıçdaroğlu ipleri şimdilik eline aldı. Ama CHP'de yarınlar çok şeye gebe. Birand, Kılıçdaroğlu'nu bekleyen tehlikeleri yazdı.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan hareketin 'Derin CHP'nin işi'  olduğunu öne sürülürken partide kavganın asıl şimdi başladığı konuşuluyor.

'Kılıçdaroğlu’nu derin CHP devirmek istedi, başaramadı' başlığı ile bir makale kaleme alan Türk Medyası'nın duayen isimlerinnden Mehmet Ali Birand, Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde, CHP'deki son durumu değerlendirdi.

KIRMIZI ÇİZGİLERLE OYNADI

CHP'de kavganın yeni başladığına dikkat çektiği yazısında Birand, partinin Sav, Baykal ve Kılıçdaroğlu arasında üçe bölündüğünü söylüyor. Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin kırmızı çizgileriyle oynamasının derin CHP'yi harekete geçirdiğini yazan Birand, örnek olarak türban meselesini gösterdi.

YENİ BRÜTÜS'LER YOLDA

"Galiba doğru; CHP’ nin gerçek düşmanı yine CHP’lilerdir" diyen Birand, Kılıçdaroğlu'nu yarın yeni brütüslerin beklediğini yazdı.

"(...)Bugünkü duruma bakacak olursak, Kılıçdaroğlu kazandı.
Önder Sav ve arkadaşlarını safdışı etti. Onlar da, fiili bir direnmeye girmeyecekler. Partinin daha da yıpranmasını istemediler. Yara zaten açıldı, daha da genişlemesine gerek yok. Şimdi davalar açacaklar ve hukuki açıdan mücadele edecekler. Ancak, atı alan artık Üsküdar’ı geçti.
Geçmesine geçti de, Kılıçdaroğlu’nun bu Parti Meclisi ile yoluna devam edebilmesi çok güç. 82 kişilik meclisin 60’ı liderden memnun olmadığını göstermiş durumda. Bu şekilde  seçime  gidip başarılı olabilmek imkansız denecek kadar güç. Ancak, yeni bir kurultay ile PM’yi değiştirip yeniden yola çıkmak da zor. Zaman yok. Seçime yedi ay var.
Kılıçdaroğlu, şimdilik durumunu sağlama almış gibi görünüyor. Ancak CHP'de hiçbir şey belli olmaz. Yarın başka Brütüs’ler çıkabilir.
Partinin tam yıldızının parladığı, anketlerin yükselmeye başladığı bir sırada ortaya çıkan bu kavga, tek kelimeyle bir talihsizliktir.
Galiba doğru; CHP’ nin gerçek düşmanı yine CHP’lilerdir."