BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Küba ve Pakistan'da uçak düştü

Dünya yine uçak kazalarıyla sarsıldı. Pakistan ve Küba'da aynı anlarda iki uçak düştü.

Abone ol

Küba ve Pakistan'da uçak düştü. Her iki kazada da kurtulan olmadı. Dünyanın ayrı yerlerinde iki uçağın aynı zamanda düşmesi dikkat çekti.

KÜBA'DA 68 KİŞİ ÖLDÜ

Küba sivil havacılık idaresinden yapılan açıklamada, 7 kişilik mürettebatı bulunan, 28'i yabancı 61 yolculu uçaktan kurtulan olmadığı belirtildi.

AeroCaribbean şirketine ait, ülkenin doğusundaki Santiago de Cuba kentinden başkent Havana'ya iç hat seferi yapan uçak, Santi Spiritus eyaletinin Guasimal köyü yakınlarında dağlık alana düşmüştü.
Uçakta Kübalıların yanı sıra 9 Arjantinli, 7 Meksikalı, 3 Hollandalı, 2 Alman, 2 Avusturyalı, bir Fransız, bir İtalyan, bir Venezuelalı, bir İspanyol ve bir Japon'un bulunduğu bildirilmişti.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

PAKİSTAN'DA 22 ÖLÜ

Pakistan'ın Karaçi kentinde düşen uçağın bir Amerikan petrol şirketi tarafından kiralandığı bildirildi.

Yerel Geo News televizyonuna konuşan sivil havacılık yetkilisi Pervaiz George, 22 kişiyi taşıyan uçağın Amerikan petrol şirketi tarafından kiralandığını, ölenler arasında bazı yabancıların da olabileceğini söyledi.

Yetkili, Sind bölgesindeki Bhit Şah petrol bölgesine gitmek için havalanan uçağın kalkışından kısa süre sonra motorunda meydana gelen arıza sonucu düşmüş olabileceğini belirtti.

Başka bir yetkili de, uçaktan çıkarılan 22 cesetin tamamen kömürleşmiş olması nedeniyle kimliklerinin belirlenemediğini kaydetti.