BIST 10.929
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.499,07
HABER /  DÜNYA

Süper güç geleceğinden endişeli

Amerika Birleşik Devletleri, ülke ekonomisinin geleceğine kuşku ile bakıyor. Cumhuriyetçi Senetörlerden Judd Gregg, ülkenin geleceğinin Yunanistan gibi olabileceğini iddia etti.

Abone ol

FED'in 600 milyar dolarlık tahvil alım programı sonrasında yorumlar çeşitlenirken ABD'nin geleceği de kuşku yaratacak duruma geldi.

ABD’nin Cumhuriyetçi senatörlerinden Judd Gregg gelecek konsunda umutsuz olanlardan. Judd ABD'nin geleceğini Yunanistan'a benzeterek korkuları arttırdı.

Gregg, ABD yönetiminin cari açığı azaltmak ve yüksek borç seviyesini aşağı çekmek için kısa zamanda harekete geçmemesi durumunda, birkaç yıl için Yunanistan’la aynı kaderi paylaşacağının altını çizdi.

Gregg yaptığı açıklamada, “Hareket geçilip, mali politikalar kontrol altına alınmazsa, Yunanistan’tan farkımız kalmaz. Muz cumhuriyeti oluruz” derken  “Ülke olarak kaderimiz cari açık ve borç yükü nedeniyle tehlikeli bir döneme giriyor.

Piyasaların bize ‘Kusura bakmayın, sizin para biriminiz savunmaya değecek bir kur değil’ demeden önce, önümüzde durumu düzeltebileceğimiz birkaç yılımız’ var” diye konuştu.