BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,72
ALTIN 2.429,31
HABER /  DÜNYA

Palalı saldırgan hakkında yeni dava

Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere elindeki pala ile saldırdığı iddiasıyla yarın hakim karşısına çıkacak Sabri Çelebi hakkında olay...

Abone ol

Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere elindeki pala ile saldırdığı iddiasıyla yarın hakim karşısına çıkacak Sabri Çelebi hakkında olaylar sırasında E.Y. isimli kadına saldırdığı gerekçesiyle ikinci bir dava açıldı.
Gezi Parkı olayları sırasında Beyoğlu Talimhane Caddesi üzerinde gösteri yapan bir gruba elindeki "pala" ile saldıran Sabri Çelebi hakkında, kendisini durdurmaya çalışan bir emniyet müdürü ile iki eylemciyi yaraladığı iddiasıyla dava açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çelebi hakkında yeni bir dava açıldı.
İstanbul 27 Sulh Ceza Mahkemesi’ne açılan davada Çelebi’nin 6 Temmuz 2013’de E. Y.’ye palayla vurarak “basit bir tıbbi müdahale giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaraladığını” gerekçesiyle 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Sabri Çelebi hakkında, E.Y.’yi tehdit ettiği, genç kadına hakarette bulunduğu, eylemiyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği yönündeki şikayete ilişkin ise atılı suçun işlendiğine dair soyut iddialar dışında ve Çelebi’nin savunmasının aksine deliller bulunmadığı, olayla ilgili yürütülen başka bir dava daha bulunduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

YARIN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Öte yandan hakkında İstanbul 53 Asliye Ceza Mahkemesi’ne 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Sabri Çelebi’nin yargılanmasına yarın başlanacak. Çelebi’nin yarın duruşmaya katılarak hakim karşısına çıkması bekleniyor.
Olaydan kısa süre sonra polis tarafından gözaltına alınan Sabri Çelebi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış ve hakkında herhangi bir adli kontrol hükmü uygulanmamıştı. Ancak savcılığın serbest bırakmaya yaptığı itiraz üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılan Çelebi’nin, yakalama kararı çıkartılmadan bir gün önce 10 Temmuz 2013’de Fas’a gittiği tespit edilmişti. 27 Ağustos 2013’de Türkiye’ye dönen Çelebi, çıkartıldığı 53 Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Suçlamayı kabul etmeyen Çelebi, amacının gösteri yapan grubu iş yerinden uzaklaştırmak olduğunu belirterek kimseyi yaralamak kastı ile hareket etmediğini söylemişti. Olay nedeni ile mağdur olduğunu ifade eden Çelebi beraatini istemişti.