BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.422,62
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’ndan Operasyon ve istifa açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk konusunda her operasyonu, her haberi yakından takip ediyoruz. Öyle anlaşılıyor ki, kapsam o...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk konusunda her operasyonu, her haberi yakından takip ediyoruz. Öyle anlaşılıyor ki, kapsam oldukça geniş. Bu nedenle grubumuzda kriz masası oluşturduk. Milletvekillerimiz yakından takip edecekler” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya’ya gelişinde Ankara Yolu üzerindeki Birlik Parkı’nda partililer tarafından karşılandı. Burada doğum günü 17 Aralık olan Kemal Kılıçdaroğlu’na Atatürk portresi hediye edildi. Ancak bu sırada yaşanan izdihamdan dolayı partililerin elinden düşen tablonun camı kırıldı. Kılıçdaroğlu burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Düzenlenen operasyonla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk konusunda her operasyonu, her haberi yakından takip ediyoruz. Öyle anlaşılıyor ki, kapsam oldukça geniş. Bu nedenle grubumuzda kriz masası oluşturduk. Milletvekillerimiz yakından takip edecekler. Endişeniz var mı diyorsanız, Deniz Feneri’nin savcılarının başına gelen inşallah bu savcıların başına gelmez. Olayı yakından takip ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Hakan Şükür’ün partisinden istifa etmesi ile ilgili soruya ise, “Hakan Şükür’ün istifa etmesi AK Parti’nin iç sorunudur. Bu konuya girmek istemiyorum. Bu sorunun muhatabı sayın Şükür’dür” dedi.
Operasyon ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu’nun bir sözünü söyleyerek, “Uğur Mumcu derdi ki, ‘Katil katildir. Katilin sağcısı solcusu olmaz.’ Yolsuzluk yapan kim ise, onun üzerine gitmek zorundayız. Varsa bilgi, varsa doküman göreceğiz, isteyeceğiz. Eğer ki, yolsuzluğun üzerine gidiyorsak, kul hakkı yiyenlerin kim üzerine gidiyorsa onlara destek vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevi zaten budur. Bize her türlü eleştiri gelebilir, eleştirebilirler ama hiç kimse şu eleştiriyi CHP’ye getiremez. Cumhuriyet Halk Partililer kul hakkı yiyor diyemez. Bu konuda çok hassa çok duyarlıyız. O nedenle bu olayı yakından izleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Kılıçdaroğlu buradan Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Mevlana Kültür Merkezi’ni geçti.